יום רביעי, 3 בנובמבר 2010

סתו ועוגיות 'אוזן פיל' ( palmier )



אין לי תמונות של עצים מחליפי צבעים מהממים להראות ( דוקא יש, אבל מחו"ל וזה לא חוכמה, וזה גם לא מהשנה. ) אבל יש לנו קצת סתו. כבר יותר קריר , ובלילות אפילו זה לא סבל ללבוש ארוך, ואולי גרביים.
בגינה יש פריחה, והכל עוד ירוק ( בעיקר הדשא החדש של השכנים..... כי הוא סינטטי :)  וגורם להתלבטות האם כדאי גם ?... )



בזמן האחרון אני נזכרת בכל מיני מתכונים שלא הכנתי שנים. זה התחיל בעצם לפני שנה שגילינו מחדש את עוגת הביסקויטים הישנה , זו שעושים בצ'יק וכולם כמעט אוהבים.
היו עוד כמה, שכרגע אני לא זוכרת ( הכרזנטמות שלי עובדות בהילוך גבוה השבוע משום מה )
אז לפני שבועיים בערך נזכרתי בעוגיות "אוזן פיל" או "פלמייר"

שתי דקות עבודה, בצק עלים וסוכר וזהו!
אז איך עושים
מפשירים בצק עלים
מפזרים סוכר על משטח העבודה, מניחים על  הסוכר את הבצק, לוחצים קצת, מפזרים סוכר על הבצק, מגלגלים למרכז משני הצדדים. מעבירים למגש, מקררים שעה.

משפריצים קצת מים על תבנית עם נייר אפיה
חותכים לפרוסות דקות בזהירות, מניחים על התבנית.
מפזרים עוד קצת סוכר על כל חתיכה.
מחזירים למקרר לחצי שעה
מחממים תנור ל 220
אופים 4-6 דקות עד שהצד התחתון זהוב, הופכים בזהירות, ואופים עוד 4-5 דקות עד שהצד התחתון מזהיב.
















אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה