יום ראשון, 14 בנובמבר 2010

עוגת שוקולד יומולדת

העוגה הכי מבוקשת תחת בצק סוכר היא כמובן עוגת שוקולד. וכשאומרים עוגת יומולדת, הכונה ברוב המקרים היא לעוגת שוקלד "כושית" פשוטה, רכה  ועסיסית.

שני מתכונים טובים שאני משתמשת בהם הרבה ומכינה כבר בעיניים עצומות.
שניהם מתאפיינים במהירות הכנה, לא חובה אפילו מיקסר וילד קטן יכול לעזור בהכנה, כי פשוט זורקים הכל יחד לכלי, מערבבים- ולתבנית.

הראשונה- עוגת שקולד לעניים- מתכון של דודה דיצה ( דודה של הגיס לשעבר )

לחמם תנור ל 170-180

2 וחצי כוסות קמח תופח (או 2 וחצי כוסות קמח רגיל+ 2 וחצי כפיות אבקת אפיה)
כפית סודה לשתיה
200 גר מרגינה ( או חמאה לאילו שנחרדים ממרגרינה )
2 כוסות סוכר
3 כפות גדושות של קקאו ( לא ממותק )
1 גביע אשל
2 ביצים
כפית וניל
 קורט מלח

מערבבים הכל יחד.
מוסיפים כוס מים רותחים, מערבבים
שופכים לתבנית 26 משומנת ומקומחת
 אפיה בערך שעה עד שקיסם נקי

* לגירסת פרווה למי שצריך- להשאר עם המרגרינה כמובן, להחליף גביע אשל במעדן סויה, או כוס מיץ תפוזים, או כוס רסק תפוחי עץ.


עוגה שניה- עוגת שוקולד טובה שקיבלתי מחברת ילדות, מאד דומה לראשונה.

 לחמם תנור ל 170-180

1 גביע שמנת חמוצה
2 ביצים
4\3 כוס שמן
כוס מים
4 כפות גדושות קקאו ( לא ממותק )
2 כוסות קמח תופח ( או 2 כוסות קמח רגיל+ 2 כפיות אבקת אפיה )
2 כפיות אבקת אפיה ( כן,  בנוסף! )
1 כפית סודה לשתיה
כפית וניל
כוס וחצי סוכר
קורט מלח

כמה הערות על אפיה , גבהים של עוגות וכמויות:
עוגות בחושות יש לבחוש רק עד שכל החומרים מתאחדים ולא יותר. ערבוב ממושך מפעיל את הגלוטן שבקמח ( מה שנפלא לבצק שמרים ) אבל לא לעוגות בחושות. אחרי שמסיימים את העירבוב- להעביר מיד לתבנית ולתנור החם.

כשאני מכינה עוגות מקושטות, הגובה מאד משמעותי- כי זה יפה.
לכן אני אופה כמות וחצי של העוגות הנ"ל באותה תבנית שציינתי, על מנת לקבל גובה של 8-10 ס"מ ( לפני הציפוי )

לערבב הכל יחד- לאפות בתבנית 24 עד שקיסם יבש.






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה