יום שישי, 24 בדצמבר 2010

קיש גבינת עיזים

בסוף שבוע זה אנחנו חוגגים שני ימי הולדת.
לכבוד כלת יום ההולדת המרכזית שהגיעה לסוף שבוע מהצבא, הכנתי דברים שהיא אוהבת במיוחד.
אחד מהם הוא קיש מהספר הצרפתי של אהרוני.
הפעם הכנתי אותו עם תחתית הרגילה של בצק פריך, אבל הכנתי אותו בעבר עם תחתית נטולה גלוטן ( מתכון בהמשך )


קיש גבינת עיזים ועשבי תיבול

לבצק פריך
2 כוסות קמח
180 גר חמאה קרה חתוכה לקוביות
ביצה
קורט מלח
3-4 כפות מים קרים

לערבב יחד במעבד מזון עד שמתגבש לגוש.
אמורים להכניס למקרר לחצי שעה -שעה, לרדד ולצפות תבנית פאי. אני פשוט משטחת עם הידיים בתבנית, מהדקת לדפנות ודוקרת עם מזלג.

להכניס לתנור מחומם מראש ל 160 ל10-15 דקות עד שמתחיל להזהיב.

מלית- ( באותו מעבד מזון, אין צורך לנקות אפילו )

200 גר גבינת עיזים ( כמו 'פרומעז' )
שלושת רבעי מיכל שמנת מתוקה
2 כפות שמן זית
2 ביצים
שן שום כתושה
מלח פלפל

2 כפות עירית קצוצה
2 כפות בזיליקום קצוץ
2 כפות פטרוזיליה קצוצה

לערבב הכל יחד במעבד מזון , מלבד העשבים
להוסיף את העשבים ולערבב ידנית

לצקת את המלית על התחתית ולהחזיר לתנור עד שמזהיב ויציב.

בצק נטול גלוטן

1+ 1/4 כוס קמח " כרגיל" רגיל
ביצה M
100 גר חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
3-4 כפות מים קרים

קורט מלח

לערבב הכל יחד במעבד מזון. צריך להגיע למרקם פירורי שמתחבר שלוחצים אותו בין האצבעות

לאסוף לגוש, לקרר שעה
ל רדד בין שני נירות אפיה ( או שי יריעות ניילון נצמד )  או אם קשה, הדק לתחתית פאי, לדקור, לאפות בחום בינוני 180 10 דקות









מתנצלת על התמונות ... מסתבר שהקיש לא ממש פוטגני, אבל מבטיחה שטעים!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה