יום שבת, 25 בדצמבר 2010

ריזוטו פטריות

אנחנו ממשיכים לחגוג.
אוכלים ונהנים :)

ריזוטו פטריות

סלסלת פטריות שמפיניון
3-4 פטריות פורטובלו קטנות
8 בצלים ירוקים
כף יין לבן
60 גר חמאה
כף שמן זית
3 כפות שמנת מתוקה
2 כוסות אורז לריזוטו
חצי- עד כוס פרמז'ן מגורר
מלח
פלפל
4-6 כוסות ציר מרק ( ירק או עוף )

מתחילים בבישול הפטריות:
ממיסים חצי מהחמאה בסיר.
מוסיפים פטריות , מערבבים כמה דקות
מוסיפים יין וממשיכים לערבב עד שכמעט כולו התנדף
מוסיפים שמנת מתוקה מערבבים עוד כמה דקות
מתבלים במלח ופלפל
שומרים בצד

בסיר גדול יותר מחממים את שאר החמאה והשמן זית
מוסיפים את הבצל ירוק ומטגנים כמה דקות
בסיר נפרד מחממים את הציר
מוסיפים את האורז ומערבבים עד שהוא קצת מבריק.
מוסיפים מצקת של ציר לסיר עם האורז ומערבבים.
ממשיכים כל פעם להוסיף מצקת של ציר, ומערבבים עד שהנוזלים נספחים באורז, ושוב... ככה בערך 17-20 דקות. עד שהאורז מספיק רך אבל עדיין טיפה קשה ( אל דנטה )
מוסיפים את הפטריות, מלח, פלפל, פרמז'ן
סוגרים עם מכסה ונותנים לריזוטו לעמוד 2-3 דקות.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה