יום חמישי, 6 בינואר 2011

מוצרט-עוגה

לא סימפטי להתעורר בין 3 ל 4, סתם ככה בלי סיבה, אבל מספיקים הרבה. כביסות, לנקות, לקרוא...

עוגות רושם לאו דוקא צריכות להיות הרבה עבודה או מורכבות להכנה.
מוצרט היא אחת מהן... מתכון של בן-עמי. ( יש כמה ואריאציות, שלו הכי קלה )
מכינים מראש 2 דיסקיות מרנג
מכינים מראש את הקרמים
ואז מרכיבים ומקפיאים- כמה ימים עד שבוע לפני שרוצים לאכול.

מוצרט

מרנג:

4 חלבונים
שלושת רבעי כוס אבקת סוכר
חצי כוס סוכר
שלושת רבעי כוס שקדים טחונים
שלושת רבעי כוס אגוזי לוז טחונים

מקציפים את החלבונים במיקסר עד שמתקבל קצף מבריק ויציב
מוסיפים בהדרגה סוכר ואבקת סוכר
מוסיפים ידנית את האגוזים והשקדים
מציירים על שני ניירות אפיה עיגול בקוטר 26 ס"מ
משטחים על העיגולים את הקצף, או עם מרית רחבה או בהזלפה.
אופים בתנור מחומם מראש ל 100 ( עדיף טורבו ) כשעתיים.

מוסים:

3 מיכלים של שמנת מתוקה
225 גר שוקולד מריר
225 שוקולד לבן
מחממים את השמנת המתוקה לסף רתיחה
שופכים חצי כמות על השוקולד הלבן, וחצי שני על השוקולד המריר, מערבבים עד שהשוקולדים נמסים, מאחסנים במקרר לפחות ל 4 שעות

קרם שוקולד:

100 גר שוקולד מריר
שליש כוס + כף שמנת מתוקה
50 גר חמאה
מחממים הכל יחד על אש קטנה. מקררים קצת

ציפוי:

חצי מיכל שמנת מתוקה 125 מל
150 גר שוקולד מריר
מחממים שמנת מתוקה, עד לסף רתיחה, שופכים על השוקולד, מערבבים עד שנמס. מקררים טיפה

הרכבה:

שמים תחתית מרנג בתבנית 26, עליה שפוכים את הקרם שוקולד
מקציפים את השוקולד הלבן למוס יציב ושמים על הקרם שוקולד.
מעל שמים תחתית מרנג שניה.
מקציפים למוס את השוקולד המריר ושופכים על המרנג ה 2. מיישרים, מכסים ומקפיאים לכמה שעות
שופכים את הציפוי מעל.
מקפיאים שוב.

מוציאים למקרר כ 4 שעות לפני שמתכונים לאכול









תגובה 1: