יום שני, 21 בפברואר 2011

פסטה עם רוטב לבן

היום מתחילה אליפות החורף לגילאים
ובתרגום- אליפות החורף לנוער. שבוע שעבר נערכה אליפות החורף לבוגרים.
יש שתי אליפיות "הארץ" בשנה,
אחת בחורף בבריכה קצרה, ( 25 ) ואחת בקיץ בבריכה ארוכה (50 )

בכל מקרה, לפני תחרויות חשובות כמו מוקדמות או אליפות, עורכים בקבוצה 'ערב פסטה'.
מתכנסים אחרי אימון בבית של משהו, או אם אין זמן, או מתנדב- בבריכה עצמה, ואוכלים בעיקר הרבה פסטה.

לחבר'ה האילו בני ה 10-14 יש כושר 'שאיבה' של אוכל שלא יאומן, במיוחד אחרי אימון שחיה :)

כששחיין חוגג יום הולדת, מקובל להביא כיבוד לאחרי האימון. לרוב מביאים כמה מגשי פיצה , לפעמים גם עוגה.

לפני שנתיים, החלטתי, יחד עם המאמן שהיה אז, שדי נשבר מהפורמט הזה, מכיוון שיום ההולדת של איל יצא בדיוק ביום ששחו בבריכה ממש קרובה לבית, הגעתי אחרי האימון עם סיר עצום של פסטה ( 6 חבילות פסטה! ) רוטב עגבניות ורוטב לבן, ( ועוגה כמובן ) והשמחה היתה גדולה!
החבר'ה מאד התלהבו מהרוטב הלבן.  מאז, כשאני מכינה פסטה לערב פסטה- איל תמיד מבקש את  הרוטב הלבן.

אפשר להכין כמות יותר גדולה, ולהקפיא בקופסיות קטנות. גם כאן אין ממש מידות מדויקות, זה לא ממש חשוב.

רוטב לבן

כמויות "על בערך"

50 גר' חמאה
חצי מיכל שמנת מתוקה ( אפשר גם ההוא המופחת שומן לבישול )
שן שום כתושה
מלח
פלפל לבן
אגוז מוסקט
גבינת פרמז'ן מגוררת ( 50-70 גר )

*גיוונים :
עגבניה מגוררת
עלי בזיליקום קצוצים

בסיר קטן ממיסים חמאה על אש קטנה, מוסיפים שמנת, ותבלינים.
כשהחמאה נמסה לגמרי מוסיפים פרמז'ן, ואם רוצים את אחד מהגיוונים ( כל אחד לחוד, או יחד... ע"פ העדפה ) מסירים מהאש אחרי דקה

ככה זה נראה קפוא....מפשירה על עדן החלון, או סתם על השיש כמה שעות לפני....



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה