יום שני, 7 במרץ 2011

וופי פאי

שהמטבח לא יהיה עצוב בזמן שאני לא כאן, נעה העסיקה אותו...

וופי פאי whoopie pie  מאד במודה כבר בערך שנתיים בארה"ב.
ולמה השם ? לפי ויקיפדיה נשות האמיש הכינו לבעלים בקופסת האוכל שלהם, כשהם ראו את העוגיות האילו כל כך שמחו שצהלו "וופי".. מכאן השם :)

בכל מקרה, נעה הכינה ע"פ מתכון שמהספר של מרתה סטיוארט

וופי פאי

לחמם תנור ל 200

מהכמות הזו יוצאים 36 "סנדוויצי'ם"
נעה הכינה חצי כמות.

לעוגיות:
3 וחצי כוסות קמח
כוס וחצי קקאו
כף סודה לשתיה
כפית אבקת אפיה
כפית מלח
228 גר חמאה
2 כוסות סוכר
2 ביצים
3 כפות רוויון
2 כפיות וניל

מלית:
כוס ושליש חמאת בוטנים
228 גר חמאה
כוס וחצי אבקת סוכר

הכנה:
לערבב את כל היבשים יחד בקערה
לערבב יחד במיקסר סוכר וחמאה
להוסיף ביצים רוויון ווניל
להוסיף לאט את כל היבשים

לשים עם כף גלידה תלולית ( המרקם די נוזלי, לא להבהל ) על תבנית עם נייר אפיה

לאפות 10-14 דקות עד שיציב למגע ( קפיצי )
לקרר לגמרי

בנתיים מערבבים במיקסר את חמאת הבוטנים עם חמאה  עד שחלק ומוסיפים את אבקת הסוכר.
להקציף עד שמתקבלת תערובת קלילה וקציפתית.

להניח תלולית נאה על עוגיה אחת, ולסגור אותה עם השניה.










אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה