יום רביעי, 30 במרץ 2011

עוד עוגת תפוזים

רגע לפני סוף עונת התפוזים
עוגת תפוזים בחושה, מהירה וטובה ( ופרווה אפילו ! )
אני משתמשת בה הרבה כשאני צריכה עוגת תפוזים מתחת לבצק סוכר, כי היא מספיק יציבה.
המתכון של אהרוני

עוגת תפוזים

לחמם תנור ל 180

תבנית קוטר 24 או תבנית קוגלהוף או שני אינגליש קייק

קליפה מתפוז אחד גדול
כוס וחצי סוכר
4 ביצים
2 כוסות קמח תופח
כוס שמן ( אני משתמשת לרוב בקנולה )
שלושת רבעי כוס מיץ תפוזים ( סחוט טרי כמובן )

להקציף יחד סוכר וביצים ( להסויף ביצים אחת אחת )
להוסיף קמח ושמן לסירוגין.
להוסיף מיץ וקליפת תפוז.

לשפוך לתבנית משומנת ולאפות עד שקיסם יוצא נקי

כשאני עוטפת בבצק סוכר אני מצפה או בקרם חמאה עם קצת מיץ תפוז וגרידת תפוז, או ריבת מישמיש חלקה.
העוגה טעימה גם סתם כך בלי כלום.









כאן העוגה מוכנה לציפוי בבצק סוכר... ( אפיתי ב 2 רינגים 18 )





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה