יום שני, 18 באפריל 2011

טרייפל שוקולד ( + מתכון לעוגת שוקולד ללא גלוטן )

בסופו של דבר הכנתי אתמול קינוח נוסף, והמשפחה החליטה שניקח אותו לארוחת הסדר במקום את העוגת מוס שוקולד.
היה הצלחה אדירה!!

אפשר להכין טרייפל בהרבה גיוונים. אני מאד אוהבת טרייפל של עוגה לבנה עם פירות יער . אבל בגלל נעה שלא אוהבת פירות , הכנתי טרייפל שוקולד. ממש מעט עבודה וקינוח פיצוץ מבחינת מראה, שלא לדבר על הטעם!

טרייפל שוקולד

1 עוגת שוקולד ( הכנתי את עוגת השוקולד של בן עמי* שהיא ללא גלוטן , מן הסתם מתאימה לפסח. )
מוס שוקולד*
שמנת מתוקה מוקצפת
תוספות אפשריות: שוקולד מגורר, פירורי וופלים, עוגה וכ"ו. אני השתמשתי ב4 פסק זמן מיני של פסח, חתכתי קטן קטן..

הלכה למעשה:
בכלי זכוכית שקוף מניחים מהעוגה למטה, מעליה עורמים מוס שוקולד, קצפת ו"הפתעות" ( תוספות )
וחוזרים על הענין- עוגה... מוס וכ"ו.
מקררים כמה שעות טובות.
מוציאים עם כף גדולה.

עוגת שוקולד בן עמי

לחמם תנור ל180

תבנית מספר 24 משומנת

200 גר שוקולד מריר
200 גר חמאה
שלושת רבעי כוס סוכר
5 ביצים
5 כפות קורנפלור או קמח תפ"א
כפית אבקת אפיה

להמס יחד שוקולד וחמאה.
להוסיף סוכר
להוסיף ביצים אחת אחת
להוסיף קורנפלור ואבקת אפיה

לאפות עד שקיסם יוצא נקי.

מוס שוקולד

40 גר חמאה
100 גר שוקולד מריר
חצי כפית קפה
כפית מים
3 ביצים
רבע כוס סוכר + 2 כפות
שמנת מתוקה+ 2 כפות סוכר

להמס יחד חמאה, שוקולד, קפה ומים
להקציף חלמונים עם 2 כפות סוכר, להוסיף את השוקולד
להקציף חלבונים רבע כוס סוכר
לערבב בזהירות חלבונים עם תערובת שוקולד.
להקציף שמנת מתוקה עם 2 כפות סוכר
להוסיף לתערובת השוקולד 4-5 כפות גדושות קצפת ולערבב לאט.
להשאיר את שאר הקצפת לטרייפל.







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה