יום שישי, 22 באפריל 2011

טורט שוקולד של ג'יימי אוליבר

החג הזה הוא תירוץ נפלא לאפות רק ללא גלוטן ( למרות שאנחנו לא מהמקפידים על פסח ) אבל בכל זאת נחמד לשלוף את המתכונים המתאימים לזמן...

לפני כמה שנים טובות, בתוכנית הראשונה של ג'יימי אוליבר בטלויזיה, הבנות קלטו יום אחד עוגת שוקולד שהוא הכין ( במהירות גדולה ) והיא עשתה להן רושם טוב. אני חושבת שאחד הדברים שהכי מצא חן בעינהן זה שחלק מהשוקולד הוא פשוט תקע לבלילה שכבר בתבנית בצורה אקראית.
מיד רשמנו את המתכון, ניסינו, ומאז מאד אוהבים את העוגה.

טורט שוקולד של ג'יימי אוליבר

300 גר שוקולד מריר ( שימו לב, לשמור 100 בצד )
150 גר שקדים
150 גר אגוזי מלך
200 גר חמאה רכה
100 גר סוכר
6 ביצים

לחמם תנור ל 180
תבנית 24

במעבד מזון לקצוץ את האגוזים והשקדים , להוסיף שוקולד והמשיך לקצוץ.
להוציא לקערה.
אין צורך לנקות את קערת המעבד - לשים בה את החמאה והסוכר, להפעיל לכמה דקות, להוסיף את השוקולד והאגוזים.
להוסיף את החלמונים, לערבב ולשמור בצד
להקציף חלבונים לקצף יציב.
לערבב הכל יחד ( זה לא הולך הכי בקלות בהתחלה, אבל בסוף מתערבב טוב.)
להעביר לתבנית, לסדר את יתרת השוקולד בתוך הבלילה איך שבא

לאפות 40-50 דקות, או עד שקיסם יוצא טיפה לח.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה