יום רביעי, 11 במאי 2011

טרייפל תותים

למפגש יום העצמאות שלנו, אני תמיד מכינה קינוח.
משתדלת לא לחזור על עצמי... שזה לא קל, כי זה כבר הרבה שנים.
השנה החלטתי להביא שני טרייפל. אחד- שידור חוזר של פסח ( שוקולד ) ואחד עם תותים.
הנחמד בקינוח הזה שלא צריך להצמד למתכון מדויק, צריך להצמד לרעיון הכללי: שכבות של עוגה רכה\עוגיות רכות ( ביסקוטים, אמרטי ) קרם כלשהוא, ואיזה משהו נוסף כמו פרי, אגוזים קצוצים, שוקולד קצוץ וכ"ו.... יש כאלו ששמים שכבה של ג'לי, לי לא מסתדר בראש..

טרייפל תותים

עוגת בסיס היתה פעם העוגה מהפוסט הקודם ( עוגה לבנה בניחוח לימון נ"ג )
שמנת מתוקה מוקצפת עם ממש טיפת סוכר
המון תותים
לסדר שכבת עוגה, עליה שמנת מתוקה, על זה תותים מסודרים יפה, ושוב- עוגה, שמנת ותותים.
לשמור כמובן בקירור









ושניהם יחד...



2 תגובות:

  1. נראה מצוין, איזה כיף זה כשהתותים בעונה! אפשר להחליף גם עם פרי אחרת (לכשהתותים פתאום עולים ממש יותר מדי?). ובלי קשר, תודה רבה על כל המתכונים ללא גלוטן, לא קל למצוא הרבה מתכונים טובים.

    השבמחק
  2. בודאי שאפשר עם פירות אחרים. עוד מעט יהיו קצת פירות יער שזה בכלל כיף !!
    בכל מקרה רצוי פרי 'רטוב' ורך יחסית.

    השבמחק