יום ראשון, 19 ביוני 2011

מרנג לימון

לא מאמינה שלא שיתפתי במתכון הזה.... וזה רק אומר שלא הכנתי את המרנג לימון כבר המון זמן.
את המתכון קיבלתי מאודליה, חברה טובה שמכינה אותו אפילו יותר יפה ממני ( לה יש סבלנות ! ) וכמו שהכנתי  עם זילופים בתמונה, כנראה לא אכין בקרוב :)
 ( אבל אני אסביר כמובן איך אפשר עם ובלי זילופים )

מרנג לימון

לבסיס מרנג:

3 חלבונים
כוס סוכר
כפית וניל
כפית מיץ לימון

מחממים תנור ל110 ( טורבו )
להקציף חלבונים וסוכר ( אני שמה יחד ) לקצף נוקשה. לקראת הסוף מוסיפים לימון ווניל
מציירים עיגול בקוטר 26-28 על נייר אפיה, ומשטחים עליו עם מרית בשכבה אחידה את הקצף.
או- מכניסים את הקצף לשקית זילוף עם פיה משוננת, ומזלפים שבלול צפוף, שבקצה מזלפים כוכבים שיהוו מעין גדר קצת יותר גבוהה.

אופים בין 3- 4 שעות עד שהמרנג נוקשה ( מי שאוהב אותו צמיגי בפנים יכול לאפות פחות. כאן אוהבים מרנג קשה ויבש )
את המרנג אפשר לשמור בקופסא כמה ימים טובים.

שכבת לימון ( קורד\מוס או איך שתרצו לקרוא לזה )

מיץ וקליפה מ2 לימונים גדולים ( אפשר גם בינוניים, תלוי כמה חמוץ אוהבים. אני אוהבת חמוץ! הולך טוב עם המתיקות של המרנג )
80 גר חמאה
כוס סוכר
3 ביצים
2 שמנת מתוקה

בסיר כפול ( סיר קטן על סיר עם מים )  ממיסים יחד: חמאה, מיץ, קליפה, סוכר וביצים.
עומדים על  יד ומערבבים, עד שמתחיל להתעבות, אבל לא לרתוח.
מסירים מהאש. מקררים.
בשלב זה אני מעבירה דרך מסננת כי לפעמים יש עוד חתיכות ביצה שלא התערבבו טוב ולא נעים לפגוש אותן....
אחרי שקר לגמרי, מקציפים את שתי השמנת המתוקה, מערבבים עם הקרם לימון, וממלאים את התחתית מרנג.
או- מקררים את המלית כמה שעות, מעבירים לשקית זילוף ומזלפים כוכבים בצורה יפה בתוך התחתית מרנג.

מקררים לכמה שעות.
אפשר בהחלט להקפיא, לשמור בהקפאה כמה ימים, להעביר למקרר כמה שעות לפני שאוכלים.

תמונה ישנה...

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה