יום רביעי, 14 בספטמבר 2011

עוגת דבש

כאן אוהבים עוגות דבש לא רק בראש השנה.

בני הבית ( מלבדי )  מעדיפים את עוגת הדבש הזו, שהיא קלילה מאד.
אני ( בעבר.. טרם אכלתי עוגת דבש ללא גלוטן שווה לטעמי... בקרוב אולי יתוקן ) מעדיפה עוגות דבש כבדות, כאלו שבכל ביס מרגישים ה-ר-ב-ה דבש !
הבעיה בעוגות קלילות מסוג זה, שצריך לאכול כמה פורוסת בשביל להרגיש שמשהו נאכל ( או שזה רק אני החזירה ?? )

אחת הדודות מהמשפחה היתה מכינה עוגה כזו, את הבלילה היתה שומרת לילה במקרר. היתה יוצאת עוגה כבדה, אבל מלאה בדבש וטעימה !! לצערי, למרות הרבה חיפושים ברשת, עוד לא מצאתי מתכון שמזכיר.
בכל מקרה, החבר'ה מעדיפים את העוגה הקלילה- אז זה מה שהם מקבלים.
המתכון מקרובת משפחה של אחותי. מכינים רק אותה כבר מעל 20 שנה...

עוגת דבש קלילה

לחמם תנור ל 160-170

5 ביצים
כוס וחצי סוכר
חצי כוס שמן
כוס דבש
2 וחצי כוסות קמח תופח ( או 2 וחצי כוסות קמח רגיל+ 2 וחצי כפיות אבקת אפיה )
כפית סודה לשתיה
כפית ציפורן
כוס קפה שחור ( חזק )

להפריד ביצים
להקציף יחד: חלמונים, סוכר שומן.
להוסיף דבש, ציפורן, קמח , אבקת אפיה וסודה לשתיה.
בזהירות להוסיף קפה.

להקציף חלבונים
לקפל חלבונים לשאר.

להעביר לתבנית ( מלבנית גדולה, או 3 אינגליש )

לאפות עד שמזהיב וקיסם יוצא נקי.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה