יום רביעי, 28 בספטמבר 2011

קונקורד

זה הקינוח שלנו לסיום ארוחת פתיחת השנה הערב....
ובלי פירוט קלורי בבקשה :)

אז מה יש לנו כאן ?
חלבונים, סוכר, שוקולד ושמנת...והרבה מכל אחד !!
( אבל זה מתחלק על הרבה אנשים, אז זה לא נורא נכון ?! )

לאוהבי השוקולד !

יש כל מיני מתכונים ברשת שעונים לשם קונקורד...
אני מכינה את המתכון הנ"ל כבר הרבה שנים, היה פעם באחד מהעיתונים.

קונקורד

למרנג
8 חלבונים
2 כוסות סוכר
50 גר קקאו

לקרם
ליטר ורבע שמנת מתוקה (!) שזה 5 מיכלים
625 גר שוקולד מריר

3 תבניות אפיה שטוחות גדולות, על שתיים לסמן עם עפרון עיגול בקוטר 28

להקציף חלבונים יחד עם סוכר ( אני שמה הכל יחד ) עד שנוצר קצף קשה.
להוסיף קקאו ( אם יש גושים, לסנן במסננת דקה מעל לקצף ) לקפל פנימה לאט ובזהירות שלא ירד נפח.

לחלק מנטלית את הקצף ל 3...ליצירת 2 משטחים עגולים ( איפה שציירנו ) אפשר כמובן גם לזלף.
עם החלק השלישי בורסיה ה"מקורית" מזלפים נקניקים ארוכים
אני זילפתי אתמול כפתורים...לגיוון.

להכניס לתנור מחומם מראש ל 100-110 על טורבו.
לאפות בין שעתיים ( פסים כפתורים ) ל 3+ למשטחים העגולים. שיהיה יבש.
ניתן לשמור בקופסא סגורה כמה ימים בלי בעיה.

לקרם
לחמם את השמנת בסיר, עד לסף רתיחה, להוסיף את השוקולד, לערבב עד שלא יהיו גושים.
לקרר לפחות 12 שעות.

הרכבה
מקציפים את הקרם עד שהוא יציב.
שמים כמות נכבדת ( כמעט חצי ) על העיגול הראשון, מניחים עליו את השני בזהירות.
מעל לעיגול השני מניחים את שאר הקרם, כולל בדפנות.

לקישוט- שוברים את הצינורות מרנג ותוקעים מכל הכיוונים ( דפנות ולמעלה ) שיכסו את כל הקרם
במקרה של הכפתורים, סידרתי סביב סביב בדפנות ולמעלה.

לשמור בקירור, או להקפיא. ניתן לשמור בהקפאה ( סגור טוב ) כמה ימים

אם שומרים בהקפאה, להוציא למקרר שעה בערך לפני שאוכלים.


מכיוון שהפעם כל העסק נוסע איתי לארוחת החג די רחוק, הוא הועבר להקפאה ( זמן הנסיעה+ הפקקים יביאו אותו למצב הרצוי כנראה )
והתנצלות על המשטח הכחול בצילומים... אין ברירה, זה המשטח אליו מתחבר הפעמון בצורה הכי סבירה לשינוע.... באסה, אבל זה מה יש :) לדמיין בלי בבקשה!





















אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה