יום שלישי, 4 באוקטובר 2011

פאי סניקרס

לפני הרבה זמן הבטחתי  לבנות להכין פאי סניקרס
מצאתי כמה מתכונים ברשת ועשיתי שילוב בין כמה..

קצת עבודה בשלבים, אבל לא סיפור שלוקח יותר מדי זמן.
מסוג העוגות שצריך להשקיע טיפונת זמן וראש שקט.

** הספציפי הזה לא נטול גלוטן אבל ראו הערה למטה

פאי סניקרס

לבסיס:
חצי חבילה פטיבר
40 גר חמאה מומסת

לפאדג':
100 גר חמאה
113 גר שוקולד מריר
4 כפות קמח
רבע כוס סוכר
כף קקאו
חצי כפית אבקת אפיה
קורט מלח
ביצה
חלמון
וניל

4 חטיפי סניקרס גדולים ( לא fun size ולא הענקיים )

לעוגת גבינה:
חבילה פילדלפיה ( גבינת שמנת  מהסוג הרך-whipped  ) קופסא גדולה של 225 גר'
רבע כוס סוכר
ביצה
חלבון
וניל

לציפוי גנאש:
60 גר שוקולד מריר
חצי כוס שמנת מתוקה

הכנה

לחמם תנור ל 170

לרסק במעבד מזון את הפתיבר
להמס חמאה
לערבב יחד ולהדק בתחתית של תבנית פאי ( 22-24 )

לאפות 15 דקות, לקרר

פאדג':
להמס יחד חמאה ושוקולד
להקציף סוכר עם ביצה וחלמון, להוסיף וניל
להוסיף את החמאה עם השוקולד.
להוסיף את כל השאר.
לשפוך מעל לתחתית הביסקויט, ולאפות 15 דקות
לחתוך את חטיפי הסניקרס לפרוסות דקות ולסדר בצפיפות מעל לעוגה שיצאה מהתנור. לקרר קצת.

עוגת גבינה:
לערבב יחד במיקסר בעדינות את הגבינה עםהסוכר, להוסיף וניל
להוסיף ביצה וחלבון
לשפוך מעל לכל, ולאפות עד שהעוגה מתייצבת ורק מתחילה להזהיב. לקרר טוב.

גנאש:
לחמם שמנת מתוקה, כשמגיעה לרתיחה, להסיר מהאש, להוסיף שוקולד, לערבב עד שנמס.
לשפוך מעל לעוגה הקרה, לקרר במקרר.

**כמובן שאפשר לעשות הסבה די קלה לנטול גלוטן: פטיבר ללא גלוטן, ובמקום הקמח בפאדג', כל קמח תחליפי יעשה את העבודה, נניח קורנפלור....




3 תגובות:

  1. לא רשום כמה סוכר לפאדג'... אשמח לתגובה מהירה

    השבמחק
  2. אוי סליחה... זה רבע כוס, אני אתקן למלה

    השבמחק
  3. תוקן. סליחה סליחה..

    השבמחק