יום רביעי, 23 בנובמבר 2011

עוגת דלעת

לכבדו חג ההודיה ( שאני לא ממש חוגגת ) אבל לכבוד זה שאני לא עומדת בפיתוי של דלעת כתומה כתומה ויפה, החלטתי לנסות מתכון שיש לי בורסיה נטולת גלוטן.

המתכון מהסבתא המאמצת של הילדים שלנו.. אשה מדהימה !

כבר מזמן שכחתי את הטעם של הורסיה הרגילה, אבל זו הנ"ג יצאה מדהים! אולי קצת יותר מתפוררת, אבל כנראה פחות דחוסה. בכל מקרה עוגה שווה, בסגנון עוגת גזר\קישואים ושאר ירקות... מי שלא צריך נ"ג יכול בהחלט עם קמח רגיל.

עוגת דלעת

* צריך להכין מחית דלעת קודם, כי מן הסתם זה לא מוצר שרואים כאן על המדפים..

לחמם תנור ל 180

3 כוסות קמח ( שמתי שליש מכל סוג: סורגום, אורז מלא, עמילן תפ"א )
כפית וחצי סודה לשתיה
חצי כפית אבקת אפיה
כפית מלח
כפית קינמון
שלושת רבעי כפית אגוז מוסקט טחון
חצי כפית תבלין all spice  ( אם אין אז גם ציפורן לבד זה טוב )
4 ביצים
2 כוסות סוכר חום
שלושת רבעי כוס שמן
שלושת רבעי כוס מיץ תפוזים
450 גר מחית דלעת
2 כוסות אגוזים ( שמתי פקאנים )
שלושת רבעי כוס חמוציות יבשות

להקציף יחד ביצים וסוכר
להוסיף שמן, מיץ תפוזים ודלעת.
להוסיף את כל היבשים, ובסוף את האגוזים והחמוציות

לאפות ב 2-3 תבניות אינגליש ( תלוי בגודל שלהן, החד פעמיות קצת קטנות ) או תבנית מלבנית
עד שקיסם יוצא נקי

* הכנת מחית דלעת
להניח בתבנית את הלדעת בלי גריעינים, להכניס לתנור חם ( 180 -200 ) מכוסה בנייר אפיה ואז נייר אלומיניום, עד שסכין ננעץ בקלות והלדעת רכה, משהו כמו 30-40 דקות
להוציא את החלק הרך של הדלעת לקערה, לרסק ( מוט\מעבד מזון וכ"ו )




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה