יום רביעי, 28 בדצמבר 2011

ריזוטו אפונה

לארוחת צהריים ביום ההולדת שלי הכנתי לי ריזוטו.
כאמור, ריזוטו זה אחד המאכלים הכי אהובים עלי ! שלמות בצלחת!

לצאת לקניות לא התחשק לי, אז ממה שהיה בבית הכנתי את הריזוטו הכי קל.

ריזוטו עם אפונה

ל 2 מנות יפות

40 גר חמאה
שן שום כתושה
כף שמנת מתוקה
מים או ציר ירקות
רבע כוס יין לבן
כוס אורז ארבוריו
שליש\חצי כוס פרמז'ן
שלושת רבעי כוס אפונה קפואה
פטרוזליה ועירית קצוצים
מלח

לחמם 20 גר חמאה בסיר כבד
להוסיף שן שום ואחריה כף שמנת מתתוקה
להוסיף את האורז לערבב עד שאין כמעט נוזלים, להוסיף יין ולהמשיך לערבב עד שאין נוזלים
להוסיף כל פעם טיפת מים\ציר תוך כדי עירבוב, עד שאין נוזלים.
אחרי 7-8 דקות להוסיף את האפונה הקפואה ומלח, להמשיך לערבב תוך הוספת מים עד שהריזוטו יחסית רך, אבל עדיין יש לו 'נגיסה' ( יעני- אל דנטה ....)
להוסיף פרמז'ן, שאר החמאה , פטרוזליה ועירית, לתתת עוד כמה עירבובים, לתקן טעם , ולזלול...



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה