יום שישי, 6 בינואר 2012

ביסקוטי

הכנתי לא מעט מתכונים של ביסקוטי, והגעתי למסקנה שאילו הכי שווים בעיני ( נו טוב, כבר הרבה שנים לא אוכלת אותם, אבל עדיין מנצחים תמיד )
לכבוד בת המצוה של נעה, ערכנו ארוחת צהריים בשישי למשפחה וחברים.
הכנתי הכל לבדי , כולל כמובן את כל הקינוחים וכמה סוגי עוגיות.
אחרי כמה ימים מתברר שאחד האורחים שאל את  בעלי מי הכין את העוגיות הדקיקות ( ביסקוטי ) , והוא ענה בלי לחשוב- נטע קנתה... ( בבקשה לדמיין פרצוף שלי נדהם )
כמובן שמיד דרשתי שירים טלפון ויבהיר ששום עוגיה לא נקנתה!!
העוגוית קופאות נפלא, ולפעמים אני מגוונת עם התוספות. נעה למשל מעדיפה אותן מן הסתם רק עם אגוזים ושקדים... ולא עם פירות יבשים. אז כאן כל אחד יכול לגוון ע"פ הטעם האישי.

המתכון מהספר 'האוסף המתוק' של על השולחן.

ביסקוטי

לחמם תנור ל 180

390 גר קמח (2 ושלושת רבעי כוס )
330 גר סוכר (1 ושני שליש כוס )
חצי כפית מלח
כפית אבקת אפיה
קליפת לימון מגוררת
קליפת תפוז מגוררת
3 ביצים
3 חלמונים
2 כוסות שקדים\אגוזי לוז... גם וגם, או רק אחד או שילוב + אגוזים אחרים ע"פ הטעם, קצוצים די גס
2 כוסות פירות יבשים ( מישמיש , חמוציות, צימוקים וכ"ו ) קצוצים גס

לשים קמח וסוכר בקערת המערבל, להוסיף מלח ואבקת אפיה.
להוסיף ביצים, חלמונים, גרד לימון ותפוז, לערבב.
להוסיף שקדים, פירות יבשים.

ליצור שני כיכרות ארוכים ( להרטיב ידיים כי הבצק מאד דביק ) ולהניח על נייר אפיה על תבנית.

לאפות עד שמזהיב ומתחיל להתייבש.
לקרר
לחתוך עם סכין מסור פרוסות דקיקות עד כמה שאפשר, להניח על  הצד בתבנית עם הנייר אפיה, ולהחזיר לתנור לייבוש של עוד 10-15 דקות עד שמזהיב ויחסית יבש.

כמות: המון :)
( מ 2 כיכרות יש בערך 50-60 עוגיות )


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה