יום חמישי, 19 בינואר 2012

מאפינס תות ללא גלוטן

 יש לי תאוריה לגבי קנייה של תותים ואבטיח ( אולי  זה ככה עם עוד ירקות אבל קשה לי יותר להיות בטוחה בענין ) אם קונים במקום שהם מוצלחים- להמשיך לקנות משם.

רוב התותים נאכלו עם הפבלובות של סוף השבוע. ברור שלא קשה לחסל את השאר, אבל לפני שחוסלו ניצלתי כמה להכין מאפינס איתם.
המתכון בשינוי מאד קל ממתכון שהכנתי בעבר למאפינס אוכמניות ( אני כותבת כאן את החצי כמות של המתכון + השינויים )

מאפינס עם תותים נ"ג

לחמם תנור ל 180

75 גר חמאה רכה
חצי כוס סוכר חום בהיר
ביצה
גרדת לימון
חצי כוס קמח סורגום
חצי כוס קמח אורז מלא
חצי כוס עמילן תפ"א
רבע כפית אבקת אפיה
רבע כפית סודה לשתיה
קורט מלח
שלושת רבעי כוס רוויון
חצי כוס תותים חתוכים לחתיכות קטנות

להקציף חמאה עם סוכר, להוסיף ביצה וגרד לימון
להוסיף קמחים, אבקת אפיה, סודה לשתיה ומלח
להוסיף רוויון ותותים
לצקת לתבנית מיני מאפינס
לאפות בערך 15 דקות עד שמתחילים להזהיב ויציבים למגע.

24 מיני מאפינס


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה