יום ראשון, 29 בינואר 2012

כרובית מוקרמת

כשאני מזמינה אורחים אני תמיד משתדלת להכין לפחות משהו אחד חדש.
זה משהו שנשאר מהבית.... לא לפחד לנסות על אורחים :)
כשראיתי את המתכון של הכרובית המוקרמת ב boston globe  ( מתכון של Beatrice Peltre ) היה לי ברור שיהיה טעים ביותר! המתכון להלן עם טיפונת שינויים שלי.
היא משתמשת בכרוביות בכל מיני צבעים, מן הסתם מצאתי רק לבנה..

כרובית מוקרמת

כרובית אחת מפורקת לפרחים.
חצי כוס קרם פרש
מלח, פלפל
3-4 כפות פטרוזליה קצוצה
2 שיני שום כתושות
חצי כוס אגוזי פקאן קצוצים
חצי-שלושת רבעי כוס גבינת מנצ'גו מגוררת
שמן זית

לבשל את פרחי הכרובית במים עם מלח עד שמתחילים להתרכך, לסנן.
לשמן תבנית בשמן זית
לערבב שום, פטרוזליה, מלח, פלפל, פקאנים,
לערבב עם הכרובית, הקרם פרש ושני שליש מהגבינה
לסדר בתבנית
מעל לטפטף 2-3 כפות שמן זית ואת שאר הגבינה

לאפות בחום 170 עד שמשחים למעלה.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה