יום ראשון, 4 במרץ 2012

חיתוכיות גרנולה

הרבה זמן חיפשתי אחרי מתכון החיתוכיות המושלם.. זה שטעים וגם לא מתפרק. לא שמפריע לי לאכול מתפרק, אבל סתם יותר נוח להחזיק חתיכה שנשארת ביד....ועוברת לפה שלמה .

ומצאתי... באחד מהפורומים של האוכל באינטרנט. אבל כמובן שהייתי חייבת לעשות שינויים, וגם בסוף - על מנת להבטיח שישארו שלמים.
אני הכנתי עם שיבולת שועל ללא גלוטן ( אבל יש לשים לב שלא כל חולי הצליאק מגיבים טוב לשיבולת שועל. אני יכולה לאכול קצת.. לא לעיתים קרובות מיד.)

חיתוכיות גרנולה

לחמם תנור ל 180

שלושת רבעי כוס סוכר חום
160 גר חמאה מומסת
כוס דבש
חצי כוס סירופ תירס
כפית מלח
4 כוסות שיבולת שועל
כוס שקדים פרוסים
כוס סומסום
כוס אגוזי פקאן
כוס חמוציות
כוס מישמיש יבש קצוץ

לערבב בתבנית גדולה את ה: שיבולת שועל, סומסום, אגוזים ושקדים, לאפות בתנור תוך כדי עירבוב מדי פעם באזור 15-20 דקות עד שטיפה מקבל צבע

בנתיים לשים בסיר את ה: סוכר, דבש, חמאה, סירופ תירס ולבשל עד שמתחיל לרתוח, להמשיך לבשל 3-4 דקות אחרי רתיחה.

לערבב בקערה את התערובת שהיתה בתנור, יחד עם הסירופ שבושל, והפירות יבשים ( חמוציות, מישמיש )
להניח בתבנית מלבנית על נייר אפיה ולהדק טוב טוב.

לאפות עד שמשחים קצת. שוב , להזהר לא לשרוף.

להוציא מהתנור, לקרר, להעביר למקפיא לחצי שעה. לחתוך.

אני שומרת במקפיא בכל מקרה, אפשר גם לא... תלוי כמה מהר רוצים שיעלם.

הכנתי חצי כמות בתבנית מרובעת.






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה