יום חמישי, 15 במרץ 2012

עוגת מרנג שוקולד

חלבונים מיותמים לעולם לא נזרקים כאן.
תמיד אפשר להכין עוגיות דקות עם שקדים, או איזה מרנג קטן...

היו לי תוכניות לשני חלבונים כאלו שחיכו בסבלנות כמה ימים במקרר, בסוף התוכניות שונו וחיפשתי איפה "לדחוף" אותם.

העוגה\קינוח הבא הוא אחלה מקום :)

עוגת מרנג שוקולד של נייג'לה

לחמם תנור ל 170

לבסיס:*
חלבון
50 גר סוכר ( רבע כוס )
2 כפות קקאו
טיפת חומץ בין יין ( שמתי שפריץ של לימון )

להקציף חלבון, להוסיף סוכר, חומץ ואת הקקאו אחרי שמפסיקים להקציף
לשטח בתבנית מצופה נייר אפיה, משומן ( ולשמן דפנות ) קוטר 26 או 28
לאפות 20-25 דקות, לקר

מלית:
400 גר שוקולד מריר אייכותי
רבע כוס סירופ תירס
500 מל שמנת מתוקה ( 2 קופסאות )

להמס בזהירות שוקולד וסירופ, לקרר כמה דקות
להקציף שמנת, לערבב בזהירות עם השוקולד
לשפוך מעל לתחתית מרנג.
לקרר לפחות 4-5 שעות או עד יממה.
( אני הקפאתי כי הכנתי קצת יותר מראש, ואעביר למקר כמה שעות לפני הארוחה )


בקושי הצלחתי להציל איזה חתיכה מסכנה לצילומים.... ככה היא נראית, אבל טעימהההההההה



* והערה בקשר לתחתית.... בהחלט ניתן לוותר או להחליף על בסיס עוגיות\פתיבר מפוררים...מה שחשוב וטעים זה הלמעלה ( נו... הרבה שוקולד, שמנת.. מה כבר יכול להיות רע שם ?! )

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה