יום ראשון, 16 בדצמבר 2012

פאי תפוחים

פאי תפוחים

לחמם תנור ל 170

לבצק-
2 ורבע כוסות קמח
2 כפות סוכר
230 גר חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
רבע כוס מים קרים
כף מיץ לימון

מלית-
6 תפוחי עץ ( עירבוב של חמוצים ולא חמוצים ) קלופים וחתוכים לפרוסות דקות
שלושת רבעי כוס סוכר
3 כפות קמח
כף מיץ לימון
כף חמאה מומסת

קצת חלב

לבצק- לערבב את כל חומרי הבצק במעבד מזון עד שמתגבש לגוש.
לרדד שני שליש בצק להעביר לתבנית משומנת קלות ( אפשר גם פשוט לדחוס עם היד או כוס ) לצפות גם את השוליים
לערבב את כל חמרי המלית, לשפוך על הבצק
לרדד מה שנותר מן הבצק, לפרוס מעל המלית ולהכניס קצת את השוליים פנימה
למרוח קצת חלב עם מברשת על פני הבצק
לחרוץ חריץ עם סכין במרכז הבצק העליון

לאפות בסביבות 50 דקות







                                   תמונה מעצבנת בחושך, כי בשעה 5 כבר חושך מצרים, אוף!!




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה