יום שני, 28 בינואר 2013

עוגיות שיבולת שועל דקיקות ( גם נ"ג)

ה-מ-ו-ן זמן לא הכנתי עוגיות.
המפלס במקפיא  מתקרב לתחתית ( כמו המד דלק, אני לא אוהבת להגיע למצב שהנורה מאירה...אז גם במקפיא, אני לא אוהבת שנשארות רק 2 וחצי קופסאות של עוגיות ... בשני המקרים זה לא מומלץ )

גם אם אין זמן לאפות, תמיד יש זמן להכין גליל של בצק עוגיות להקפאה, ואז 10 דקות על השיש, ועוד 10-15 בתנור ויש עוגיות!

העוגיות האילו מהבלוג 101cookbooks
מי שמרשה לעצמו לאכול שיבולת שועל ( נטולת גלוטן ) אז אין בעיה להחליף את הכף קמח בכל קמח נ"ג.

עוגיות שיבולת שועל דקיקות


100 גר חמאה
שני שליש כוס סוכר חום בהיר
ביצה
כוס וחצי שיבולת שועל
כף קמח
כפית אבקת אפיה
4 כפיות פרג
כפית שומשום
רבע כפית מלח
קינמון ( אני אישית מוותרת על הקינמון בפעם הזו )

להקציף יחד חמאה וסוכר, להוסיף ביצה
להוסיף את כל השאר.
לקרר לפחות חצי שעה.
לחמם תנור ל 180
להוריד תלולית קטנה עם כפית ( או כף גילדה קטנה ) ברווחים ג ד ו ל י ם !
לאפות עד שמשחימות , לקרר לגמרי לפני שמרימים מהנייר אפיה.









אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה