יום שלישי, 8 בינואר 2013

עוגיות שוקולד צ'יפס עם גרד תפוז ( נ"ג )

קצת ממראות החורף פה:

ללכת בחוץ על הדשא זה כמו ללכת בתוך ביצה...
בקצה הרחוב יש נהר שזורם כבר כמה ימים..
כבר כמה פעמים הייתי צריכה לצאת להרים עציצים כבדים שנפלו ברוח..
מיותר לציין שעל החלונות שניקיתי לפני שבועיים, אחרי החול שהגיע מהמדבר ויחד עם הגשם,נוצר אפקט מענין ( ליכלוך)
להכנס לחדרים לא מאוכלסים שלא מחממים ( או לשירותים ) זה כמו להכנס לחדר קירור. ( כן, אני מודה, תמיד חלמתי על חדר קירור.... אבל למטרות שונות )
הכביסה שלא נכנסת למייבש ( מטעמי חיסכון, שמירה על הבגד וכ"ו ) מוצאת את עצמה מטיילת בבית בין החדרים החמים ( שאין בהם ריח של בישול ואפיה, כי אבוי אם ידבק להם ריח כזה! )
בכניסה יש תערוכה של נעליים רטובות ו/או מבוצבצות ( באיזה גיל בדיוק זה נגמר הענין הזה עם הבוץ? )
לשטוף כילים זה סיוט ( לפחות להתחיל עם זה ) ואני היחידה ששוטפת וסוחטת את הסמרטוט שעל יד הכיור, כי האחרים מפחדים להרטיב את הידיים ( פיתחו שיטה איך להכניס להחזיק כלי בשתי אצבעות, לשטוף, ולהכניס למדיח... בלי להרטיב מעבר ) וכמובן שבדיוק כמה דקות אחרי ששמתי קרם ידיים, כי סיימתי, שוב יש צורך לשטוף משהו בכיור ( ואני כאמור לא מסוגלת שלא )

עוגיות שהוכנו היום, בין עוד סוגים... וכן, היו הרבה כילים, והמים היו קרים קרים....ורטובים.



עוגיות שוקולד צ'יפס עם גרד תפוז ( נ"ג )


לחמם תנור ל 170

115 גר חמאה רכה
שלושת רבעי כוס סוכר חום בהיר ( 150 גר )
קורט מלח
כפית וניל
גרד מתפוז
ביצה גדולה
שלושת רבעי כוס קמח אורז מלא ( 90 גר )
חצי כוס קמח סוגרום ( 60 גר )
חצי כוס קמח שקדים ( 55 גר )
רבע כוס קורנפלור ( 25 גר )
קצת: קינמון, ציפורן, אגוז מוסקט
125 גר שוקולד מריר קצוץ

לערבב יחד סוכר וחמאה, להוסיף ביצה ווניל
להוסיף את כל הקמחים, מלח, גרד תפוז , ובסוף שוקולד

לצקת גבעות קטנות עם כף גלידה או כף, על תבנית עם נייר אפיה
לאפות עד שמתחילות להשחים ויציבות , לקרר.






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה