יום רביעי, 10 ביולי 2013

עוף בצ׳מיצ׳ורי


בתקופה שאכלתי בשר ( איפה שהוא בין גיל 16 לכמה חודשים אחרי שנעה נולדה ) וגם אז לא הייתי חובבת גדולה, זכור לי עוף שלם עם רוטב צ'ימיצ'ורי על האש, שהכין ידיד ארגטינאי, בביקור אצלו בקיבוץ.
היה ממש ממש טעים. ואם אני אומרת טעים על בשר ( ועוד על עוף ) אז זה באמת שווה.

עוף ברוטב צ'ימיצ'ורי

עוף שלם, או חלקי עוף... מה שמתחשק. אפילו כמו בתמונה- חזה עוף.

לרוטב:
צרור פטרוזליה
3-4 שיני שום 
מלח
פלפל
שמן זית ( שליש-חצי כוס )
חומץ הדרים ( שליש-חצי כוס )

מרסקים את כל מרכיבי הרוטב יחד בבלנדר, או עם מוט ריסוק או מעבד מזון קטן...
מתקבל רוטב סמיך

מרימים טיפה את העור ומכניסים חלק מהרוטב בין העור לבשר, שאר הרוטב שופכים מעל ועושים עיסוי קטן לעוף..
מקררים לשעה עד כמה שעות במקרר.
אם זה חזה עוף , אז פשוט להשרות כמה שעות במקרר 


צולים על האש, או בתנור חם, שעה++ עד שמוכן.
כמובן שצליה על האש מהירה יותר, במיוחד אם מדובר בחלקי עוף וחזה עוף ולא עוף שלם...

תמונה של חזה עוף ברוטב צ'יציצו'רי, שנצלה על הגריל
( עוף שהוכן כמה ימים קודם חוסל לפני שהספקתי לצלם )






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה