יום ראשון, 27 באוקטובר 2013

עוגת שיש ( 2 )

מה קורה שרוצים להכין עוגת שיש, בוחרים מתכון, ואז מגלים שחסרים חלק מהמצרכים, או שכמות הסוכר נראית מוגזמת לחלוטין...
חלק מהמצרכים כבר על השיש, השוקולד כבר הומס... 
אין דרך חזרה, מלבד לאלתר מתכון אחר..

אז הנה האילתור שיצא נפלא !

עוגת שיש


לחמם תנור ל 180

תבנית מסולסלת קוטר 24, או תבנית עגולה 24 או 2 אינגליש ארוכות

3 ביצים
כוס וחצי סוכר
כוס שוקולד
4 כפות חלב
140 גר חמאה רכה
2 וחצי כוסות קמח
2 וחצי כפיות אבקת אפיה
קורט מלח
חצי גביע שמנת חמוצה

להמס שוקולד עם חלב
להקציף יחד חמאה וסוכר, להוסיף ביצים, מלח
להוסיף קמח, אבקת אפיה ושמנת חמוצה.

לשפוך בלילה  לתבנית, לשפוך מעל את השוקולד המומס ולערבב קצת  עם סכין ליצרת מראה 'שיש'..

לאפות עד שקיסם יוצא יבש ( באזור 30-40 דקות )




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה