יום חמישי, 17 באוקטובר 2013

אורז עם זעפרן ופיסטוקים של אוטולנגי

המדריך לנער המתבגר : מה קונים לאמא מתנה ליום הולדת.

לפעמים עולות כל מיני מחשבות, או רעיונות, ואם אני לא כותבת אותם מהר, כמו חלום, די מהר אני שוכחת מהם.

במחשבות אחרי התארגנות עם מתנה+ עוגה לקראת יום הולדת של חברה, חשבתי על זה שאולי צריך מדריך לרכישת מתנות לילדים. ( לא יזיק לבעלים... לחלק מהנשים.. חברות, חברים..)

מיד רצתי עם הרעיון ( בראש ) ומהר מאד כבר היה לי פרק ראשון במן מדריך כזה, עם טיוטה לפרקים נוספים במדריך..
אז אולי פעם אני אתיישב ואכתוב כזה דבר.
אני מאמינה שכבר יש כל מיני דברים כאלו.. 
ההבדל הוא בפרטים הקטנים, לא לתת הוראות " כלליות" אלא מאד ספציפיות.
למשל- במדריך לרכישת מתנות יום הולדת לאמא ( לאותו נער חסר כיוון), אפשר להציע לקנות מספר דברים:

 פרחים-( וכמובן שאני כותבת מה הטעם שלי ) לא זר, כי הסיכוי לטעות הוא די גדול. בזר תוקעים כל מיני פרחים זולים, עלים ושאר שטויות מיותרות. הרבה יותר יפה ( שוב, לטעמי ) צרור כלניות,נוריות או צבעונים, או למי שנולדה לצערה ( מבחינת מבחר הפרחים ) בקיץ- גרברות.
סבון-לא חסר היום חנויות שמציעות מבחר של תמרוקים ( ולא, הכוונה לא לסופרמרקט או סופרפארם ) המבחר שם גדול ומבלבל ( לא רק לנערים...) ומה אותה אמא אוהבת ? איזה ריח ? האם היא משתמשת בקרם גוף?קרם ידיים?. רגליים ? האם היא משתמשת בסבון נוזלי, מוצק ? ועוד ועוד הרבה שאלות...
הכי טוב ( ושוב, דעתי וטעמי ) ללכת על משהו "בטוח" כמו סבון מוצק בריח נעים, מקסימום אפשר לשים בארון שיעשה ריח טוב במגירת הלבנים.
ברור שאפשר ( ורצוי ) לעשות תחקיר קטן לפני, לפשפש לאמא בארון ולראות מה היא אוהבת ובמה משתמשת- אבל זה למתקדמים.

להפעם מספיק עם המדריך :)

הלאה לאורז.

לפני כמה חודשים קניתי את הספר ירושלים של יותם אוטלנגי. יש לי את שלושת הספרים שלו. והאמת, הכי מוצלח זה הספר הראשון, ואחת הבעיות עם הספרים שלו זה למצוא חלק מהמרכיבים.
תארתי לעצמי שבספר ירושלים, יהיה יחסית קל, כי הרי מדובר במתכונים מקומיים ירושלמים. ( ובלי לעלות לעיר הבירה לקניית מצרכים )

החלטתי ל'התלבש' על  הספר בזמן הקרוב ולנסות כמה שיותר מתכונים.

האורז יצא מוצלח !! למרות שהמתבגר אמר שמפריע לו הפיסטוקים ( אין בעיה, נוציא.. ונשים למי שרוצה )
ברור שהחיילת לא היתה בבית  כשהכנתי את המתכון.. ( יותר מדי ירוק בשבילה )
לאורז יש טעם מאד מיוחד, מלבד התוספות, בזכות הטיגון בחמאה.
בקיצור- מומלץ!
( המתכון עם שינויים )

אורז עם זעפרן ופיסטוקים

40 גר חמאה
2 כוסות אורז בסמטי שטוף 
2 וחצי כוסות מים רותחים
כפית זעפרן מושרית לחצי שעה ב 3 כפות מים רותחים
( במתכון המקורי יש חצי כוס של איזה גרגר שלא מצאתי לו תרגום : barberry  שמושרה במים רותחים , עם קצת מלח... אם איה לא היתה נגד חמוציות, הייתי שמה במקום הגרגר הלא נודע...)
30 גר שמיר קצוץ
 עוד משהו שכתוב וכמובן שאין בנמצא במחוזותיי- chervil  ( או תמכה , בעברית.. )
שמתי  20 גר בצל ירוק קצוץ במקום...
60 גר פיסטוקים לא מלוחים קלויים
מלח, פלפל לבן

להמס חמאה בסיר, להוסיף את האורז, לוודא שכל גרגירי האורז צופו בחמאה, 
להוסיף את המים הרותחים, כפית מלח וקצת פלפל לבן, לערבב טוב, לכסות, ולבשל על אש קטנה 15 דקות.
להוריד מהאש, להטות את הסיר ולשפוך את הזעפרן עם המים ששרה בהם בצד של הסיר, ככה שרק חלק מהאורז יכוסו בזעפרן. לכסות שוב את הסיר ולחכות 10 דקות
להעביר את האורז לקערה, לערבב עם מזלג ככה שיתקבלו שני צבעים ( צהוב ולבן ) להוסיף את הגרגירים ( או חמוציות )  והעשבים, לערבב קצת, להוסיף פיסטוקים ולהגיש.










אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה