יום ראשון, 6 באוקטובר 2013

קראמבל חבושים

פרי שלא מוערך מספיק לעניות דעתי.
אצלי הדור הצעיר מתעלם מקיומו. אפילו שמונח כאן בקערת הפירות, לפני שהופך למשהו אחר, לא שמים לב אליו...
ואחרי שמכינים ממנו משהו, הטענה ( מזו שטעמה.. כי האחרים לא ממש מעיזים ) שהוא מוזר.

מה מוזר ? מה ?
טעים!!

בשבילי , סתיו זה חבושים, גויאבות... ( עוד פרי בעייתי.. )
וצריכה להכין לפחות פעם אחת בסתיו משהו מחבושים.

הכנתי את הקינוח הזה, ולקחתי קצת , להכין קראמבל.
יצא טעים!!

קראמבל חבושים

להכין את החבושים כמו במתכון הנ"ל..
לחלק חלק מהפירות בקעריות חסינות אש
מעל- לפזר פירורים מ :
( הכמויות הן ל6-8 קעריות קטנות )

100 גר קמח ( שמתי קמח שקדים )
50 גר שיבולת שועל ( שמתי 25 גר שיבולת שועל ללא גלוטן+ 25 גר שקדים פרוסים )
100 גר סוכר חום
100 גר חמאה קרה חתוכה לקוביות

לערבב טוב הכל יחד לפירורים ( אפשר במעבד מזון, אבל להזהר שהחמאה לא תתחמם מדי ואז יהיה גוש ) או עם מזלג ובסוף ידיים קרות.

לחמם תנור ל 170, לאפות עד שהפירורים משחימים.

אפשר ( ורצוי ) לאכול עם גלידה וניל, קצפת, קרם פרש וכ"ו   












אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה