יום שני, 4 בנובמבר 2013

לחמניות של מתכוניישן

שישי בצהריים.
את רוב הבישולים סיימתי בחמישי.
שישי בבוקר הוקדש ברובו להרבה אפיה. הכי כיף! אפיה בנחת.
ואפילו שכבר הוכנו עוגות, ועוגיות וקינוח, וכבר אין מקום בשום מקפיא, לא מתחשק להפסיק.
נזכרת בחצי חבילה של שמרית שמחכה במקרר, ובדיוק עולה לי משהו בפייסבוק עם המלצה ללחמניות, אז מיד מנסה!


המתכון מהבלוג של מתכוניישן
הכנתי עם שמרים טריים ולא יבשים

לחמניות

חצי קילו קמח
 קצת יותר מחצי שקית שמרית ( במדויק- 30 גר )
חצי כוס שיבולת שועל
3 כפות סוכר
כפית מלח
3 כוסות מים

מערבים הכל יחד, מתקבלת עיסה נוזלית למדי.. מתפיחים לשעה במקום חמים

מחממים תנור ל 200, מכינים תבנית עם נייר אפיה.
יוצקים עם כף מרק או כוס מידה קטנה מהבלילה הנוזלית...
אופים 15-18 דקות עד שהלחמניות מוכנות.

בערך 12 לחמניות בקוטר 4-5 ס"מ.








אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה