יום חמישי, 6 בפברואר 2014

עוגה מאד לימונית עם פרג

עץ הלימון עמוס פירות.
אוכלים הרבה עוגיות\עוגיות\קינוחים עם לימון.
לא משנה שזה פותר בעיה של לימון או שניים ( במיוחד שכל לימון בגודל של כדורגל..)

את העוגה הזו עשיתי במיוחד לימונית .
 הטועם הראשון עשה פרצוץ של חמוץ עם הביס הראשון שהיה מפתיע... אבל אהב במיוחד :)


מתכון מהניו יורק טיימס

עוגה לימונית עם פרג

לחמם תנור ל 180. תבנית אינגליש

כוס ושלושת רבעי קמח
גרדה משני לימונים
כוס סוכר
חצי כס רוויון
3 כפות מיץ לימון
3 ביצים
כפית וחצי אבקת אפיה
רבע כפית סודה לשתיה
קורט מלח
שני שליש שמן ( השתמשתי בשמן זרעי ענבים, אפשר כל שמן ניטרלי)
כף פרג טחון

לזיגוג 4 כפות מיץ לימון
חצי כוס אבקת סוכר



להקציף ביצים עם סוכר
להוסיף גרדה של לימון, מיץ לימון, מלח
להוסיף רוויון, קמח, אבקת אפיה וסודה לשתיה, בסוף את הפרג

לאפות בתבנית אינגליש עם נייר אפיה, עד שקיסם יוצא יבש.
אחרי כמה דקות של קירור, לערבב את אבקת הסוכר עם מיץ לימון ולשפוך מעל לעוגה










אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה