יום חמישי, 13 במרץ 2014

רולדה תותים עם קצפת

לכבוד יום ההולדת של הבעל, הכנתי משהו קצת 'רטרו'.
כמו איה, גם אצלו עוגות יום הולדת מהילדות, הלכו עם תותים ( ילידי חורף ! )
רולדה זו עוגה שלוקחת בדיוק חצי שעה להכין, לא מסובכת, ותמיד מרשימה. 
שלא לדבר על טעימה !
הפעם החלטתי להכין עם גלוטן ( לטובת הדיאטה שלי ) על מנת שהעוגה תהיה קצת יותר " עבה".
היתה הצלחה כזו גדולה, שאחרי כמה ימים, הכנתי עוד אחת בדיוק כזו!


רולדה של תותים עם שמנת

4 ביצים
3\2 כוס סוכר
3\2 כוס קמח
גרד לימון
כפית מיץ לימון


שמנת מתוקה 
2 כפות סוכר
תותים

לחמם תנור ל 180
לשמן נייר אפיה שמונח על גבי תבנית שטוחה של תנור ( 40X33 )

להפריד ביצים
להקציף חלבונים לקצף יציב. לקראת הסוף להוסיף את הסובר בהדרגה.
להקציף חלמונים עם גרד ומיץ לימון ( אפשר עם מזלג )
לקראת סוף פעולת ההקצפה של החלבונים, כשהקצף כבר יציב, להנמיך פעולת המיקסר ולהוסיף לאט את החלמונים..
להוסיף בצורה ידנית את הקמח, ולקפל בעדינות לתוך החלבונים.
לשטח את הבלילה על נייר האפיה
לאפות 12-15 דקות עד שהעוגה מזהיבה קצת ויציבה.
להעביר את נייר האפיה עם העוגה ( החמה ) אל מגבת , לגלגל את העוגה לאורך, עם נייר האפיה, ולשמור סגור במגבת.
לקרר 10-15 דקות.

להקציף שמנת מתוקה עם 2 כפות סוכר
לחתוך תותים.

לפתוח את העוגה בזהירות, לקלף מנייר האפיה, להיזהר לא לשבור את העוגה.
למרוח את השמנת המוקצפת , ולפזר תותים.
לגלגל חזרה בזהירות.
לשמור בקירור.













אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה