יום חמישי, 27 במרץ 2014

ארטיק תות שדה

למרות שהפוסט הזה על הארטיקים הוא הכי " טרי" בבלוג , ויש פוסטים של דברים שהכנתי כבר לפני זמן מה, החלטתי להעלות אותו לפני כולם, מכמה סיבות:
עונת התותים אוטוטו תסתיים, אז שווה לנצל את הזמן ולהכין את הארטיק השווה הזה כל עוד יש תותים שווים !
היתה התלהבות רבה לתמונה שהעלתי בפייסבוק של ארטיק... 
אז יאללה...

טיפה הסברים לפני המתכון:
אני תמיד קונה תותים יפים, לא את הקטנים המצ'וקמקים שעולים כמה שקלים פחות...
אם התות שווה- מה שנכין יהיה שווה. 
'תותים לריבה' שהמוכר מנסה למכור לי.. שייקח הביתה .
אני רוצה ריבה, או ארטיקים או כל מה שאני לא מכינה מתותים- שיהיה מתותים שווים!!
את המקל, לתקוע אחרי חצי שעה בערך- שהארטיק מתחיל להתייצב, אחרת הוא עלול לצאת עקום.
אם אין הרבה מייכלים ייעודיים, אין בעיה להקפיא בכוסות פלסטיק, או כל כלי אחר שאין בעיה להכניס למקפיא- כיד הדמיון.


ארטיק תות שדה

ל 4 ארטיקים

רבע כוס סוכר ( השתמשתי בסוכר דמררה , אין בעיה גם עם לבן )
רבע כוס מים
כוס תותים מעוכים 
מיץ לימון ( לפי הטעם )
שמינית כוס שמנת מתוקה

מכינים סירופ מהסוכר והמים: מחממים יחד בסיר קטן עד שהסוכר לגמרי נמס. מקררים.
מועכים לגמרי את התותים במעבד מזון\בלנדר\מוט
מוסיפים את הסירופ לתותים המעוכים.
מוסיפים את השמנת המתוקה ומערבבים .
טועמים ואם יש צורך, מוסיפים קצת מיץ לימון.

מכניסים לכלים להכנת ארטיקים, ולמקפיא. אחרי חצי שעה אפשר לתקוע מקל .
להקפיא לפחות 4 שעות לפני שמוצאים.

אם לא אוכלים מיד, אין בעיה לשמור עטוף בניילון נצמד כמה ימים. אבל לא יותר מדי, למקפאים על בסיס מים יש נטיה לאבד מהטעם ולהפוך קצת איכסיים...



                               איזה צבע מדהים !!!!!














אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה