יום רביעי, 23 באפריל 2014

פופ טארטס תוצרת בית

אני אשמה !
באחת הנסיעות לארה״ב, לפני הרבה שנים, גיליתי לילדים כל מיני  שטויות מהעבר הרחוק שלי, שלא במסגרת מאכלים מוספי בריאות :)
4 שנים שליחות בחו״ל בגיל העשרה עם הרבה חבר׳ה אמריקאים וקנדים, הביאו אותי לשליטה מלאה בממתקים הנחשקים הרבים, שיש להביא חזרה ,כשחוזרים מחופשה בארה״ב.
יאמר לזכותי, שאת ה׳נחותים׳ ביותר, לא נתתי להם לטעום ( למשל ׳טווינקיס׳ ) ... עדיף שלא ידעו :)
בפופ טארטס, כולם התאהבו מיד. ומאז כל נסיעה לארה״ב, חוזרים עם כמה קופסאות, שעליהם יש רישום מאד מוקפד של מי אכל כמה , ושחס וחלילה לא יהיו רמאויות ואחד יאכל יותר מהשני.

הגיע הזמן לנסות להכין בבית.
קצת התעסקות, אבל כיפית..
לגבי התוצאה, כמובן יותר ׳ בריאה׳ ( בצק פריך ומלית )
אולי לא דומה בטעם למתועש ההוא לגמרי, אבל שווה בהחלט.
המתכון לבצק מהבלוג  smitten kitchen
למלית מהבלוג half baked harvest


פופ טארטס

2 כוסות קמח
כף סוכר
כפית מלח
225 גר חמאה קרה חתוכה לקוביות
ביצה
2 כפות חלב


מלית
רבע כוס קקאו
שליש כוס סוכר חום
שני שליש כוס שמנת מתוקה
170 גר שוקולד חלב
30 גר חמאה
כפית וניל

הכנת מלית
לשים בסיר קטן את הכל מלבד משוקולד והחמאה
לחמם כמה דקות, עד שמתחיל לבעבע קצת, להסיר מהאש ולהוסיף שוקולד וחמאה.
לערבב עד שהם נמסים.
לשמור בצד.

הכנת בצק
לשים את הכל במעבד מזון, ובעזרת פולסים קצרים, לערבב עד שיש גוש בצק ( אם יש צורך בעוד קצת נוזלים אז להוסיף ממש טיפת חלב )
לקרר בצק במקרר לפחות חצי שעה.

לרדד בצק לעלה דק, לחתוך למלבנים שווים.
על חצי מהמלבנים למרוח בזהירות מהמלית ( להשאיר שוליים )
על כל מלבן עם מלית, להניח מלבן רייק.
להדק עם האצבעות בצדדים ( מי שלא מתעצל, כמוני, יכול להבריש עם קצת ביצה טרופה, מה שימנע שהבצק יפתח באפיה וחלק מהמלית תנזל החוצה )
להדק עוד בעזרת מזלג.
להעביר עם מרית שטוחה לתבנית עם נייר אפיה. לחורר למעלה עם מזלג שלאויר החם יהיה לאן לברוח בזמן אפיה.
לקרר במקרר לחצי שעה.
לחמם תנור ל 170, לאפות 12-15 דקות עד שמזהיב.
לקרר. 
חלק גדול מהפופ טארטס הקנוים מגיעים עם זיגוג וקישוט של סוכריות. 
בשלב זה כבר לא היה לי כוח :) 













אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה