יום ראשון, 18 בינואר 2015

מאפינס ( או עוגה ) בניחוח פרי הדר נ"ג

כבר חודש שאני "חולה".*
לא ממש חולה, אבל גם לא בריאה.
התחיל מצינון קל, שאחרי שבוע וחצי שבועיים שלא עבר , הפך כנראה לסינוסיטיס.
בסופו של דבר החלטתי ללכת לרופאה. ואחרי שני ביקורים אצלה, החליטה לתת אנטיביוטיקה.
האנטיביוטיקה עשתה בלאגנים בבטן ( כבר חודש + בהתקף קוליטיס..אבל מי סופר ?! )
עם סיום התרופה, לא הרגשתי בריאה, צינון נשאר, כאבי ראש ירדו לרמה כזו שלא מצריכה כדור  ( או גיליוטינה ..)
עם כל השמח הזה, חוש הטעם יצא לחופשה, וגם הכוחות לא משהו, ככה שבישולים ואפיה נשארו במסגרת הדברים המוכרים והמהירים שאפשר לתקתק.

לכבוד זה שהאף הפסיק לנזול ( ואולי גם חוש הטעם והריח יחזור בקרוב ) החלטתי להכין לעצמי עוגת בניחוח חורפי של תפוזים.
בדיוק  cannelle et vanille העלתה מתכון לעוגה כזו, אז החלטתי לנסות.


* אני לא אוהבת להיות חולה..
לא אוהבת לשכב או לנוח, בטח שלא להישאר בפיג'מה ( שאין לי ) או אפילו טרנינג.
ממשיכה כרגיל, אבל עם פחות אנרגיה.

מאפינס ( או עוגה ) בניחוח פרי הדר נ"ג

לחמם תנור ל 180

תבנית אינגליש קייק או עטרות למאפינס.

כוס ( 140 גר קמח אורז מלא )
חצי כוס (  50 גר ) קמח שקדים
רבע כוס ( 30 גר ) קורנפלור
חצי כפית אבקת אפיה
רבע כפית סודה לשתיה
חצי כפית מלח
כוס ורבע ( 250 גר ) סוכר חום בהיר ( דמררה, קנים )
2 כפיות גרד לימון
2 כפיות גרד תפוז
כפית וניל
חצי כוס יוגורט יווני ( או שמנת חמוצה )
3 ביצים

להקציף יחד חמאה , סוכר, גרד לימון ותפוז
להוסיף ביצים אחת אחת
להוסיף את כל היבשים והיוגורט.
לערבב יחד עד שהכל אחיד.

לשמן תבנית ( או להשתמש בנייר אפיה )
לאפות עד שקיסם יוצא נקי

















אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה