יום ראשון, 22 במרץ 2015

עוגיות הרבה שוקולד ( שוקולד, קקאו עם שוקולד לבן ) ואגוזי מקדמיה


פסטיבל היום הולדת של נעה היה די ארוך:
זה התחיל בסדנת פיצה אצל 'טוני וספה' במסגרת " מסעדות פתוחות " בת"א.
המשיך במחזמר "שיער"
מסעדה ויאטנמית...
ביקור במוזאון ת"א ועוד.
ו... הפתעה מהחניכים שלה בקורס, שעשו לא מעט בירורים על מה היא אוהבת, כולל ליצור קשר איתי
( הייתי קשוחה ולא הדלפתי מידע !) 
הסכמתי להכין עוגיות, שנאספו על ידי אחת החניכות בחשאיות רבה.
אחרי כמה שעות שחזרה לצבא, נעה מתקשרת בשמחה ומספרת לי שהחניכים הכינו לה הפתעה. כולל עוגיות שכתבו עליהן שזה כמו של אמא שלה... 
נעה אפילו חשבה שקצת מוזר שהן בקופסה של בצק סוכר. אבל מכיוון שלא הכנתי את העוגיות אף פעם , לא חשבה שזו אני הכנתי.
כשספרתי לה שזו אני שהכנתי, בסודיות רבה, היתה מופתעת לגמרי.
:)


המתכון מבלוג בשם  annie's cookie lab

השם שהחלטתי לקרוא להן: הרבה שוקולד, כי באמת יש במתכון כמות היסטרית של שוקולד...

הכמות הזו אדירה. יצאו יותר מ 50 עוגיות ג-ד-ו-ל-ו-ת !
העוגיות בפנים במרקם רך ופאדג'י

עוגיות הרבה שוקולד ( שוקולד, קקאו, שוקולד לבן ) ומקדמיה



לחמם תנור ל 180


450 גר שוקולד מריר

140 גר חמאה רכה
כוס וחצי סוכר  חום כהה
חצי כוס סוכר לבן
4 ביצים
2 כפיות גרגירי קפה
כפית וניל
2 כוסות קמח
חצי כוס קקאו
2 כפיות סודה לשתיה
חצי כפית מלח
כוס וחצי שוקולד לבן קצוץ 
כוס אגוזי מקדמיה קצוצים גס

להמס שוקולד מריר ( במיקרו בזהירות כמה פעמים, תוך כדי ערבוב לראות שהוא נמס ולא נשרף, או  בסיר כפול )
להקציף יחד חמאה וסוכרים
לטרוף ביצים עם קפה ווניל
להוסיף ביצים לחמאה במיקסר. לערבב.
להוסיף בהדרגה את השוקולד המומס לתערובת. לערבב קצת.
להוסיף קמח, קקאו, סודה לשתיה ומלח, לערבב
להוסיף שוקולד צ'יפס ואגוזים, לתת ערבוב אחרון.

לכסות , ולהניח בצד ( על השיש, לא במקרר ) לחצי שעה.

ליצור כדורים עם כף ( גלידה ). להניח עם קצת רווח, על תבנית עם נייר אפיה
לאפות 13-15 דקות עד שמתייצבות אבל עדיין עושה רושם שלא לגמרי אפויות ( בשלב זה יתחילו להיות קצת חרכים למעלה בעוגיה, וזה הזמן להוציא מהתנור, ולתת להן להתייצב בחוץ )
לקרר.












אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה