יום ראשון, 31 במאי 2015

בואיקוס

כבר שנים שלא הכנתי ארוחת שבועות שרובה הגדול חלבי.
איל טס בערב שבועות, אז בעצם חגגנו ערב לפני ( שיצא יום שישי, אז הרגיש חגיגי ביותר )
הזמנתי משפוחה להיפרד ממנו ומנעה, והתפריט היה ברובו חלבי.. ועצום !
במסגרת חגיגות הגבינה, הכנתי בואיקוס של בני סיידא. יותר נכון, נעה הכינה את השלב הראשון... אני את השני. 

אני קרצתי אותם יחסית גדול ( קוטר 4-5 ס"מ ) כי הכוונה היתה שיהיו כמו לחמניות קטנות. אין בעיה לקרוץ גם הרבה יותר קטן בתור חטיף.. איך שבא.

בואיקוס

ל 30-40 גדולים

3 וחצי כוסות קמח
3 וחצי כפיות אבקת אפיה
200 גר חמאה רכה
250 גר גבינה בולגרית מפוררת
250 גר גבינת קשקבל מגוררת
150 גר גבינה לבנה ( שמנו 9% )
קצת מלח

לערבב הכל יחד במעבד מזון. הבצק די דביק.. להוסיף טיפת קמח אבל לא יותר מדי.. לקרר כמה שעות ( אנחנו קיררנו לילה )


לחמם תנור ל 180
לאסוף את הבצק לגוש. אם יש צורך להוסיף קצת קמח.
לרדד לעובי של ס"מ וחצי-2, ולקרוץ עיגולים בגודל הרצוי.
להניח על תבנית עם נייר אפיה ( מי שרוצה יכול להבריש בביצה טרופה, לפזר סומסום... לא חובה )
לאפות עד שמזהיבים יפה.

להגיש פושר
















אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה