יום חמישי, 11 ביוני 2015

קנלוני תרד וגבינות

עוד מתכון מארוחת שבועות שכבר היתה מזמן.
קצת עבודה, אבל שווה כל ביס.

אין כמו שילוב של ירק עם גבינות ופסטה.
החומרים מסתדרים בדיוק כמו שצריך, הכל מתמזג יחד לטעם נפלא וכייפי, שקשה להפסיק לאכול ממנו.
קוראים לזה אוכל מנחם :)


קנלוני תרד של אילת הירשמן

חבילה עלי תרד ( 500 גר ) שטופים
בצל קצוץ דק
3 שיני שום קצוצות
כף חמאה, כף שמן זית
מלח, פלפל
250 גר גבינת ריקוטה

2 כוסות  רוטב עגבניות ( תוצרת בית או מצנצנת )
חבילה של פסטה- קנלוני ( צינורות עבים )
250 מ"ל שמנת חמוצה
200 גר  גבינת פרמז'ן מגוררת
200 גר כדורי מוצרלה מסוננים מהנוזלים
מלח
פלפל
אגוז מוסקט

לטגן  במחבת גדולה בצל בשמן וחמאה, אחרי כמה דקות להוסיף שום, ואחרי דקה שתיים את התרד.
לתבל, לתת לתרד כמה דקות במחבת, לסנן נוזלים ולקרר.

לשפוך את רוטב העגבניות לתבנית

לקצוץ קצת את התרד, להעביר לקערה. להוסיף את הריקוטה ולתבל עוד אם יש צורך
להכניס עם כפית מהמלית לצינורות פסטה. 
לסדר צינורות ממולאים בתרד והריקוטה אחד על יד השני בצפיפות בתבנית מעל רוטב העגבניות
למרוח מעל לכל את  השמנת החמוצה, לתבל שוב ( מלח, פלפל, אגוז מוסקט )
לפזר מעל את הפרמז'ן וכדורי המוצרלה
לאפות 30-35 דקות עד שמזהיב ומבעבע



בקושי הצלחתי להספיק לצלם משהו... כי חוסל בזריזות










אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה