יום ראשון, 21 ביוני 2015

briam מאפה ירקות יווני

חדי העין יבחינו שהוספתי בצד ימים קישור ל instagram שלי :)

אין לי הרבה מה להגיד על התבשיל הזה
כי הוא פשוט מעולה !!
אין לי שום בעיה לאכול כזה ( או מהרטטוי, או הירקות של אורנה ואלה ) כל יום, שוב ושוב...
לא נמאס.
עם אורז, או תפ"א או פסטה.

מ ו ש ל ם !!




briam

תבשיל ירקות יווני לפי מתכון של גיימי אוליבר עם שינויים שלי

חציל , חצוי לאורך ופרוס לפרוסות עבות
בצל גדול חצוי ופרוס דק
3 שיני שום גדולות פרוסות דק
5-6 עגבניות פרוסות דק
5-6 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות בגודל ס"מ
5-6 קישואים פרוסים
שמן ( זית או אחר, או שילוב )
100 גר רסק עגבניות
כוס מים
מלח
פלפל שחור

לטגן חצילים ב3-4 כפות שמן, בסיר גדול ורחב ( כזה שיכול להיכנס אח"כ לתנור )
כשהם משחימים, להעביר לצלחת
להוסיף לסיר עוד כף שמן ולטגן את הבצל כמה דקות עד שמתחיל להשחים קצת, להוסיף שום.
להוסיף את העגבניות , לבשל דקה\שתיים.
להוסיף לסיר את החצילים, התפ"א והקישואים.
לערבב קצת, לבשל 2-3 דקות
להוסיף רסק עגבניות, מלח, פלפל ובערך כוס מים ( לא יותר מדי )
להביא לרתיחה, לכסות , להנמיך אז ולבשל כ 20 דקות.
בנתיים לחמם תנור ל 200, להעביר את הסיר לתנור , להסיר מכסה ולבשל עוד כ 20 דקות. עד שהירקות קצת צלויים למעלה.


















אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה