יום שישי, 28 באוגוסט 2015

אורז וירקות ( שוב ) ואפשר גם סתם ירקות ללא האורז...

לקראת סוף השבוע הבא נעה חוזרת
נחזור לימים שצריך להפריד את האורז מהירקות, או להכין שתי מנות :)

זה עוד אילתור מוצלח של אורז עם כל מיני ירקות
היה כל כך מוצלח, שאחרי שנגמר, מיד הכנתי שוב.
עוד אפשרות היא להכין רק את הירקות, בלי להוסיף אורז ומים, לבשל על אש קטנה עם סיר מכוסה כ 17-20 דקות עד שהירקות רכים. יוצא נפלא! ( וכמובן משתדך יופי עם אורז, או תפ"א, או אפילו פסטה. )





אורז וירקות

5-6 חצילים קטנים ( או חצי רגיל )
בצל
שן שום
פלפל אדום
גזר
2-3 בצלים ירוקים
חצי כוס שעועית ירוקה
חצי כוס אפונה
חצי כוס תירס
( שעועית ירוקה, אפונה ותירס השתמשתי בקפוא כי זה מה שהיה בבית )

2 כוסות אורז בסמטי
מלח
פלפל
שבבי פלפל אדום יבש
שמן זית

לחתוך חציל , פלפל אדום, גזר ובצל לקוביות קטנות
לקצוץ שן שום
לחתוך שעועית ירוקה

לטגן בצל ושום עם 2-3 כפות שמן זית במשך כמה דקות עד שמתרככים ורק מתחילים להזהיב.
להוסי, את הגזר והפלפל
להמשיך לטגן עוד 3-4 דקות
להוסיף חצילים, לטגן דקה/שתיים
להוסיף את השעועית ירוקה, אפונה, תירס.
לערבב קצת, לטגן עוד 2 דקות
להוסיף את האורז
לתבל. לערבב טוב
להוסיף 4 כוסות מים רותחים
לכסות סיר. להביא לרתיחה ולבשל 15-17 דקות.
להשאיר סיר מכוסה עוד כמה דקות








אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה