יום שלישי, 8 בספטמבר 2015

מאפה חצילים

בין ראש השנה לסוף סוכות אוכלים יותר מדי.
חג, שבת, שוב חג, שוב שבת, חג ראשון, חג שני....
גם אם לא מזמינים או מוזמנים, יוצא שאוכלים יותר מהרגיל.
ולמרות שיש מאכלים " מסורתיים" אני אישית מיד אוהבת להתחדש ולחדש
שלא ישעמם למבשלת, או לסועדים...
לשמחתי הצטרף עוד אחד לאוכלי החצילים בבית ( או אולי לא לשמחתי, כי יהיה לי פחות ? )

יש מתכון מאד ידוע בארה"ב בשם eggplant parmesan
מתכון לא הכי דיאטתי... 
פרוסות חצילים טבולות בבלילה של קמח, מטוגנות...
הרבה גבינה...

אבל, טעים !!

הנה גרסה הרבה יותר שפויה.
טיפה עבודה, אבל שווה כל ביס.
מבלוג בשם  Alexandra cooks שאני מאד אוהבת.


רוטב עגבניות/פלפלים

2 פלפלים אדומים
5-6 עגבניות תמר, או 2-3 עגבניות בינוניות 
מלח, פלפל
2 כפות חמאה
2 כפות שמן זית

חותכים פלפלים ועגבניות לקוביות
שמים בסיר, יחד עם חצי כוס מים, פלפל שחור וכפית מלח שטוחה

מתחילים לבשל, להביא לרתיחה, להנמיך אש , ולשמור על רתיחה מתמדת.
לערבב כל 5-7 דקות,
לכסות ולבשל כ 25 דקות
לבדוק מדי פעם אם חסרים נוזלים, אם כן, להוסיף טיפת מים 
שהכל מתרכך, אחרי בערך חצי שעה, להעביר למעבד מזון או בלנדר, ולטחון הכל לרוטב חלק ואחיד
להוסיף חמאה ושמן זית.

מאפה חצילים

2 חצילים בינוניים פרוסים לפרוסות של כמעט ס"מ
3-4 כפות שמן זית
מלח גס
רוטב עגבניות . בערך כוס וחצי ( ההוא מלמעלה או אחר שאוהבים )
גבינת פרמז'ן מגוררת ( טרי )  כמה שצריך ( בערך שליש+ כוס )

לשכבה עליונה-

כוס פירורי לחם טריים * ( אני השתמשתי בלחם נטול גלוטן שהכנתי בעצמי )
חצי כוס גבינת פרמז'ן מגוררת
2 כפות שמן זית
חצי כפית מלח גס
פלפל שחור טרי


לחמם תנור ל 220 מעלות
לשמן טיפה תבנית אפיה גדולה ( או 2 )  עם שמן זית
לסדר חצילים בשכבה אחת, לפזר טיפה מלח , להפוך, לתבל שוב ולפזר עוד טיפה שמן זית
לצלות בתנור 15-20 דקות עד שמתחילים טיפה להזהיב. להפוך ולהחזיר לתנור לעוד 15 דקות עד שהצד השני מזהיב.
להוציא מהתנור.
להנמיך טמפרטורה ל 190-200

בנתיים להכין את פירורי הלחם-
במעבד מזון לטחון לחם ( לא הכי טרי ) עד לקבלת פירורים גסים
לערבב את פירורי הלחם עם שליש כוס גבינת פרמזן, 2 כפות זמן זית , מלח פלפל
לטגן כמה דקות במחבת, לשמור בצד

בתבנית חסינת אש, ( בערך 20 ס"מ ) לפזר כף/שתיים של רוטב עגבניות, לפזר טיפה פרמז'ן, ולסדר שכבה של חצילים.
לחזור על השכבות עד שהחומרים נגמרים.
לסיים עם רוטב עגבניות.
לפזר את פירורי הלחם המטוגנים מעל לכל.
לאפות עד שהתבשיל מתחיל לבעבע ופירורי הלחם זהובים, כ 25 דקות



















אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה