יום שני, 16 בנובמבר 2015

גראטן תפוחי אדמה 2 ( פרווה!! )




לעיתים נדירות אני מחליטה שאין לי כוח ואני מכינה רק פחמימה אחת לארוחת שישי ( באמת לא זוכרת מתי זה קרה בשנים האחרונות..... וגם הסופ"ש הזה בסופו  של דבר שיניתי את דעתי והכנתי  גם אורז  בדקה ה 90 )
התוכנית המקורית היתה לא לעבוד קשה מדי, ולעשות משהו שכולם יכולים לאכול, כולל הבעל שלא מת על עודפי חמאה ושמנת מתוקה באוכל שלו ( אצלינו שום דבר הוא לא מטעמי דת או מצפון, אלא פשוט מטעמי טעם )
בקיצור, הכנתי גראטן זריז הכנה ( כשיש מנדולינה זה ממש זריז ) עם כלום... שמן זית, מלח, וקצת שום.
יצא נהדר. נימוח, קריספי למעלה ובצדדים, ונפלא.
הבחור ( כן, הוא כבר לא ילד... אוטוטו חוגג 18 ) אמר שזה לא אותו דבר.. נכון, זה גם לא התיימר להיות אותו דבר.
אבל, כשצריך תוספת, וצריך שתהיה ללא מוצרי חלב, זה אחלה פתרון.
התוכנית היתה להוסיף קצת רוזמרין קצוץ מהגינה, אבל תוך כדי פשוט שכחתי ולא הוסף. אפשר כמובן לשדרג לשנות קצת טעמים עם תבלינים, עשבים, בצל וכ"ו.

גראטן תפוחי אדמה 

10 תפוחי אדמה גדולים, קלופים, וחתוכים לפרוסות דקות ( מנדולינה, מעבד מזון..)
שמן זית
שן שום גדולה כתושה
מלח גס

מחממים תנור ל 180-190
בכלי חסין אש מטפטפים שמן זית, מסדרים פרוסות של תפוחי אדמה חופפות בשורות
מפזרים קצת מהשום הכתוש, שמן זית ומלח גס
ממשיכים עם עוד שכבה ( תפ"א, שום, מלח, שמן ) ועוד שכבה.. עד שנגמרים תפוחי האדמה.
מכסים הדוק בנייר כסף
מכניסים לתנור - בערך 30-40 דקות.
מסירים נייר אלומיניום וממשיכים עוד כ 20 דקות עד שהשכבה העליונה משתזפת יפה












אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה