יום חמישי, 26 בנובמבר 2015

מרק של כתומים

היה חורף, ברח, והיום במקרה אפילו ממש חם בחוץ.
בבית קריר, וחוץ מזה ברגע שמתחילים את עונת המרקים, קשה להפסיק עד לאביב.
לפעמים יש איזה מתכון שלא זזים ממנו. 
מתכון מוצלח, שבאמת לא מרגישים צורך לחפש אחר שיחליף אותו.
ככה זה עם המרק כתום פה.
בשנה האחרונה הטיפונת מתיקות שלו התחילה להפריע לי. 
לא שלא אכלתי, אבל בראש חשבתי לעצמי שהייתי מעדיפה מרק כתום בלי שום מתיקות ( מלבד המתיקות הטבעית של הבטטה )
כשהתחילו להציף את הרשת כל הכתומים מאי שם שהגיע אליהם סתיו של ממש, החלטתי שאני מנסה משהו אחר.
התוספת של הפלפל האדום החריף ( תבלין ) מוסיף ה מ ו ן לדעתי. נותן למרק מה שקוראים kick .
נעה עדיין מעדיפה את המתקתק, אבל בשבילי זה ה-כתום החדש!!

מרק של כתומים


בצל גדול
2 שיני שום
דלורית
חתיכת דלעת לא גדולה ( 200 גר בערך )
גזר
בטטה
2 תפ"א בינוניים
שמן, חמאה
מלח פלפל פלפל אדום חריף גרוס

חותכים את כל הירקות לקוביות בינוניות
מחממים כף שמן וכף חמאה בסיר
מוסיפים את הבצל והשום, אחרי 2-3 דקות מוסיפים את שאר הירקות, מערבבים מדי פעם במשך 5-7 דקות
מתבלים עם מלח, פלפל, פלפל אדום חריף גרוס
מוסיפים מים ככה שבדיוק יכסו את הירקות, ומכסים את הסיר.
אחרי שרותח מנמיכים את האש ומבשלים בסביבות 20-30 דקות עד שהירקות רכים עם נעיצת מזלג
טוחנים עם בלנדר מוט עד שהכל אחיד וחלק.










אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה