יום ראשון, 28 בפברואר 2016

קרם ברולה 3 ( אבל מי סופר )

יש לי רשימה ארוכה של דברים שצריך לעשות
מהסוג הלא יומיומי, אלא מאילו שעושים אחת לכמה שנים רבות.
כמו למשל, להזמין משהו שינקה ספות, או לצבוע קירות., או שיפוץ ברמה זו או אחרת.
לרשימות האילו צריך יותר מכיס עמוק, כוחות נפש די גדולים.
"בעלי מקצוע" זה סוג של צרוף מילים שמבהיל אנשים, וכנראה מסיבה טובה.
אז דוחים.... ודוחים, עד שאי אפשר לסבול, או עד שקורה משהו ומשהו מתקלקל, או נשבר, ואז אין ברירה.
אחרי 19 שנים בבית, הגענו לשלב הזה שאין ברירה.
אז יאללה....


מזמן לא הכנתי קרם ברולה, החלטתי לנסות מתכון חדש לגיוון, וזה זכה לשבחים. מתכון ע"פ מתכון של אלטון בראון

קרם ברולה

ל 5 מנות 

חצי כוס חלב ( השתמשתי ב 1% כי זה מה יש בבית )
כוס וחצי שמנת מתוקה 32%
כפית תמצית  ( או משחת ) וניל איכותית ( או מקל וניל )
4 חלמונים
רבע כוס סוכר

לחמם תנור ל 160
לחמם בסיר קטן חלב, שמנת מתוקה ווניל עד שמגיע לסף רתיחה. לכסות ולקרר כ 10 דקות
לטרוף חלמונים עם סוכר

להוסיף טיפה מהשמנת והחלב לחלמונים  ( חשוב שלא יהיה חם מדי כי אחרת זה יבשל אותם )
לערבב טוב, להוסיף את השאר לביצים ולטרוף טוב.

לסנן, ולהעביר לקעריות חסינות אש
להניח בתבנית עם דפנות, לשפוך אל התבנית מים רותחים שיגיעו לחצי גובה הקעריות
לאפות 40-45 דקות עד שהקרם די יציב ( הוא יכול לזוז עוד טיפה במרכז )
להוציא מיד מהמים
לקרר, לכסות בניילון נצמד ולהעביר למקרר לפחות ל 5-6 שעות
לפני ההגשה לפזר 2 כפיות סוכר לבן, להבעיר עם מבער.
להחזיר למקרר ל5-10 דקות, להגיש.














אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה