יום רביעי, 19 באפריל 2017

עוף מרסלה

כשאיל חזר מארה"ב מהמשלחת של הקראוון,  התחיל לאהוב פטריות במאכלים. 
לא ממש זוכרת אם זה הפריע לו קודם, אבל עכשיו הוא רוצה הרבה.
בשנתיים האחרונות הוא גם מעדיף פחות שניצל מטוגן, ויותר חזה עוף עם תוספות.
העוף הזה עונה על הכל מבחינתו... ומבחינתי זה תבשיל מהיר וקל להכנה, - כולם זוכים.

המתכון פלוס מינוס שינויים  'רץ' ברשת  ( נראה לי שזו גירסה אמרקאית למאכל אטלקי )
אפשר לשנות את היין אם אין מרסלה ( פה יש כי אנחנו חובבי טירמיסו ) בשרי יבש, או על פי וויקיפדיה, יין לבן יבש וחיזוק של ברנדי. ( יחס של רבע כוס לבן לכפית ברנדי )

עוף מרסלה

500 גר חזה עוף ( בלי עצם )
מלח
פלפל שחור
קמח לקימוח העוף
שמן לטיגון
בצל קצוץ
2 סלסלות פטריות שמפיניון פרוסות
חצי כוס יין מרסלה
רבע כוס שמנת מתוקה לבישול ( 15% )

לפזר קמח, מלח, פלפל שחור בצלחת שטוחה וגדולה, לקמח כל חזה עוף משני הצדדים בתערובת ולנער מהשאריות.  להניח על ניילון נצמד גדול שלא תדבקנה הפרוסות אחת לשניה.
לטגן במחבת גדולה במעט שמן, עד שמתחיל להשחים מכל צד. להעביר לצלחת.
לטגן את הבצל והפטריות כמה דקות , להוסיף את החזות עוף היין, והשמנת. לערבב בזהירות שכל החתיכות יכוסו ברוטב. לבשל  5 דקות .
אפשר להגיש עם פטרוזליה קצוצה.









אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה