יום רביעי, 26 באפריל 2017

עוגת מוס שוקולד עם נוגט ( עוגת ליל הסדר שלנו באיחור אופנתי )

מונתי להיות אחראית על הקינוח של ליל הסדר- אחריות כבדה .
חג וארוחה חגיגית מבחינתי תמיד הזדמנות לנסות משהו חדש.
מצאתי מתכון שעשה רושם טוב ב" על השולחן", הצטיידתי בחלק מהחומרים שאין תמיד בבית ( פרלינה, ברס ) ויצאתי לדרך.

כמה דברים חשובים:לקרוא את המתכון לפני .
זה לא מתכון מסובך בכלל, אבל יש לא מעט שלבים. מה שטוב, אפשר להכין שלב... ולנוח 😊
אפשר להכין מראש כמה ימים
התוצאה- עשירה מ א ד ! ( למטיבי לסת בתחום השוקולדי )
אנחנו ( המשפחה הגרעינית ) התגברנו יפה על המנות , השאר, שלא מורגלים, קצת התקשו  ( פשוט צריך לתת לאילו שלא מנוסים מנה קטנה . ירצו עוד, יקבלו.... )




עוגת מוס שוקולד עם נוגט

לבסיס פאדג'

125 גר שוקולד מריר קצוץ
60 גר ( 4 כפות ) סוכר
35 גר חמאה
60 מ"ל ( רבע כוס ) שמנת מתוקה
ביצה
חלמון
35 גר ( רבע כוס ) קורנפלור


לשכבת נוגט

150 גר שוקולד חלב קצוץ
150 גר מחית פרלינה ( נוגט )
100 גר קורנפלקס לא ממותקים כתושים גס ( השתמשתי בנטולי גלוטן = כשר לפסח )


לשכבת מוס שוקולד

300 גר שוקולד מריר שווה ( אני משתמשת תמיד ב 60% )
6 ביצים
300 מ"ל ( כוס+1/4 ) שמנת מתוקה
25 גר ( 3 כפות ) אבקת סוכר


לגנאש 

170 גר שוקולד שווה
200 מ"ל (3/4 כוס+ כף ) שמנת מתוקה

לקישוט

אגוזי ברס ( אגוזים או שקדים מקורמלים קצוצים )

הכנה :

בסיס פאדג'

תבנית קפיץ 22-24 ס"מ

מניחים נייר אפיה גזור לעיגול בקוטר של התחתית של התבנית. משמנים עם קצת חמאה את הדפנות.

מחממים תנור ל 150

בסיר קטן : שמנת, שוקולד, סוכר וחמאה. מערבבים עד שהחמאה נמסה והתערובת חלקה ומבריקה. מצננים 10 דקת

מוסיפים את הביצה והחלמון בערבוב נמרץ. 
מוסיפים קורנפלור, מערבבים עד שהתערובת חלקה, שופכים לתבנית ומכניסים לתנור
אופים 10-12 דקות עד שהעוגה עולה וקיסם יוצא כמעט לח אבל לא רטוב מיד.
מצננים לטמפרטורת החדר

שכבת נוגט

מחממים במיקרו או בסיר כפול ( סיר עם סיר מתחתיו עם קצת מים ) את החלב שוקולד עד שנמס ( להזהר לא לשרוף )
להוסיף את הנוגט ולערבב טוב. להוסיף את שברי הקורנפלקס.

לשטח מעל שכבת הפאדג' בתבנית, לקרר לפחות 10 דקות במקפיא

שכבת מוס

ממיסים שוקולד במיקרו בזהירות, מקררים.
מקציפים ביצים ( שלמות ) במיקסר לקצף בהיר ותפוח, לפחות 5 דקות ( יש תמונה למטה )
מקפלים בעדינות את השוקולד אל הביצים המוקצפות.
מקציפים שמנת מתוקה, מוסיפים לה בהדרגה את אבקת הסוכר, עד שמתקבל קצף יציב.
מקפלים לתערובת השוקולד

השלב הבא לא ממש חובה ,אבל בהחלט עוזר למראה הסופי 
מניחים בדפנות התבנית שקף אפיה ( סטריפ שקוף שקונים בחנויות המתמחות למוצרי אפיה, מאפשר שליפה קלה יותר וגם הדופן יפה יותר, זה בעיקר משמעותי כשיש שכבות של מוסים של כמה שוקולדים שלא רוצים ש"ימרחו" בזמן ההוצאה ויטשטש המראה הנקי של השכבות )

שופכים את המוס לתבנית, מיישרים את החלק העליון, מצפים בניילון נצמד ומקפיאים ללילה.

גנאש 

מביאים שמנת לסף רתיחה, שופכים על השוקולד, מערבבים עד שנמס, מצננים  ( לא במקרר )

מוציאים את המוס מהתבנית , מניחים על כלי הגבהה כל שהוא ( עדיין לא משחררים את התחתית של תבנית הקפיץ ) מקלפים את השקף אם שמנו. אם לא שמנו,  על מנת לשחרר את המוס בצורה יפה יש להעביר סכין שטבלנו במים רותחים ( ומיד ניגבנו ) מסביב.
שופכים את הגנאש על העוגה ככה שתהיה כולה מצופה ( יש תמונה להמחשה ) 
מעבירים לצלחת הגשה. מקררים

מקשטים איך שרוצים עם הברס.

שומרים בהקפאה ( עטוף טוב בניילון נצמד ). כשעה + לפני ההגשה מעבירים למקרר.



















אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה