יום חמישי, 6 באפריל 2017

פאי שוקולד פאדג' עם אגוזי פקאן

חלק גדול מהמתכונים של פאי שוקולד , הם בעצם תחתית של פאי, עם גנאש שוקולד מקורר מעל.
לא שאני לא אוהבת גנאש שוקולד, אבל לכל דבר יש את היעוד שלו.
זה דחוס, מתוק בטירוף ( ואני אומרת את זה בתור אחת שאין לה בעיה לאכול ה ר ב ה מתוק וה ר ב ה שוקולד ! )
כשנתקלתי במתכון הזה, שמשלב גם אגוזים וגם סוג של עוגה שוקולדית רטובה יחד, בצורה של פאי, קפצתי על המציאה.
יום ההולדת של נעה ב 14.3, הוא גם יום ההולדת של אינשטיין ( נקודה חשובה לנעה- סטונדטית לפיסיקה ) וגם יום הפאי ( ההוא המתמטי ) ויום הפאי ( ההוא שאוכלים ), ולכן בד"כ ליום ההולדת, נעה מבקשת פאי כלשהוא.

המתכון עם קצת שינויים שלי מבלוג בשם love and olive oil

פאי שוקולד פאדג' עם אגוזי פקאן

תבנית פאי קוטר 22

בצק
 1+3/4 כוסות קמח
כפית סוכר
1/2 כפית מלח
140 גר חמאה קרה חתוכה לקוביות
4-6 כפות מים קרים


מלית
כוס אגוזי פקאן
225 גר שוקולד מריר
113 גר חמאה
3/4 כוס סוכר לבן
3/4 כוס סוכר חום
3/4 כפית מלח
4 ביצים
כפית וניל

להכנת בצק
 לערבב יחד את כל המרכיבים מלבד המים במעבד מזון, להוסיף מים ע"פ הצורך עד שהבצק מקבל מרקם פירורי ועל ידי לחיצה בין 2 אצבעות נדבק לעצמו. לאסוף את הבצק לכדור, ליצור דיסקית ולשמור בניילון נצמד במקרר לחצי שעה

אחרי חצי שעה לרדד את הבצק ( אני מעדיפה בין שתי שכבות של ניילון נצמד )
לרפד את התבנית, ועם השאריות לקשט את הדופן  ( לא חובה , אבל נחמד )
להחזיר למקרר לרבע שעה לפחות

לחמם תנור ל 175
להניח את הפקאנים על תבנית , ולאפות 4-5 דקות , להזהר שלא ישרפו
לשמור קצת פחות מחצי מהכמות של חצאי הפקאנים לקישוט, את השאר לקצוץ
לפזר את הפקאנים הקצוצים על התחתית של הפאי

הכנת מלית
להמס יחד בזהירות את החמאה והשוקולד  ( אני ממיסה במיקרו, דקה, מוציאה, מערבבת, ואם יש צורך מחזירה לעוד 20 שניות וכן הלאה )
להוסיף סוכר ומלח, לערבב טוב
להוסיף ביצים, אחת אחרי השניה, ווניל
לשפוך את המלית מעל לפקאנים הקצוצים, לקשט למעלה עם חצאי הפקאנים איך שמתחשק

להעביר לתנור, לאפות בערך שעה . להוציא כשהמרכז עוד טיפונת רוטט ( המרכז צריך להיות די לח ) אם לא אוהבים שהוא לח ומעדיפים שיהיה יותר " עוגתי  ויבש " אז להשאיר עוד כמה דקות בתנור

לקרר לפחות עשתיים לפני הגשה.
אם מכינים מראש, לשמור במקרר ולהוציא לפני הגשה, שיהיה בטמפרטורת החדר.














אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה