יום ראשון, 7 במאי 2017

שרלוט שוקולד עם אייריש קרים

שישי בבוקר
מכינה עוגה
מתחילה להכין קינוח
צריכה לסיים הכל עד 10 ולצאת 
עוקבת  ( יפה ) אחרי ההראות של הקינוח החדש שאני מנסה להכין
פתאום, משהו מתחרבש ותוך שניה הביצים הופכות למשהו גועלי, שאני אפילו לא מוכנה לטעום (המראה והריח אישרו לי שמשהו תפס כיוון לא טוב )
אז הכל לפח.... 200 גר שוקולד, 4 ביצים, סוכר... אוף!

מהר מהר מחפשת מה בא בחשבון, מוצאת מתכון שעושה רושם טוב, ויאללה.
מספיקה להכין ( תוך כדי התאמות ) ולצאת, ויש קינוח טעים ומרשים.

אגב שרלוט, למשפוחה יש טראומה מאחת הפעמים שהכנתי, והדי האלכוהול נישאו למרחקים ( לא חובבים גדולים של אלכוהול כאן בבית ) אז הפעם הקטנתי משמעותית את כמות האלכוהול לטבילה של הביסקוטים, ואת זמן הטבילה- טבילה קצרה ( להכניס, להוציא ) גם שומר על הצורה שלהם טוב יותר וגם לא מאד דומיננטי הטעם והריח של ה אלכוהול.

המתכון עם שינויים מהרשת foodtolove

שרלוט שוקולד עם אייריש קרים 

תבנית קפיצית קוטר 20-22

350 גר ביסקוטי ( השתמשתי בנ"ג, משום מה רובם היו שבורים ולכן הגבהים לא אחידים 😁)
רבע כוס אייריש קרים
250 גר שוקולד מריר ( 54% -60%)
רבע כוס חלב
125 גר חמאה חתוכה לקוביות
4 ביצים מופרדות
300 מ"ל שמנת מתוקה
1/3 כוס סוכר

לרפד תחתית של תבנית קפיץ עגולה בנייר אפיה
לחתוך לכל ביסקוטי את הרבע התחתון ( לשמור )
לטבול בזריזות באייריש קרים ולהעמיד סביב הדופן של התבנית
את השאריות לסדר צפוף בתחתית של התבנית

לחמם יחד שוקולד וחלב בכלי שמונח על סיר עם מים ( צריכה להיות אטימה בין הכלי לסיר ) כשהשוקולד נמס, להוסיף לאט לאט את החמאה, לערבב עד שנמסה
להסיר מהאש ולקרר קצת
להוסיף את החלמונים אחד אחד בצורה נמרצת לשוקולד, לערבב היטב, לקרר לגמרי
להקציף את השמנת המתןקה לקצף יציב. לקפל לתערובת השוקולד
להקציף חלבונים עם סוכר לקצף יציב אך רך, לקפל לתערובת.
לשפוך לתבנית. לקרר לפחות 4-5 שעות
לשחרר מהתבנית, ולהגיש.

המוס הזה לכשעצמו קל הכנה ונחמד מאד, אפשר בקלות להכין ולשים בכוסות אישיות, בלי ביסקוטי ( או עם חתיכה של ביסקוטי טבולה בתחתית... 




















אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה