יום ראשון, 15 באפריל 2018

עוגיות שוקולד ממולאות בנוטלה

כל שנה, מיד עם סיום פסח, אני מתחילה לחשוב על מה אני מכינה למפגש יום עצמאות אליו אנחנו מוזמנים כבר שנים.
אותם אנשים פלוס מינוס, לא רוצה לחזור על עצמי, ויש ציפיות.
מתחילה לנבור במתכונים ישנים, חדשים
בודקת מלאי בבית
מצמצמת לדברים שאפשר להכין מראש, כי מערב יום הזכרון ועד מוצאי יום הזכרון אני באזכרות, 
אין זמן ואין ראש.
השנה החלטתי ללכת על משהו פשוט יחסית 
פשוט זא לא מליון שלבי הכנה
מתכון ישן ( זה במודה רטרו )
עכשיו נשאר רק לחשוב על ענין הקישוט.
בכל זאת 70.

בנתיים עוגיות תמיד צריך שיהיה בבית, ועם נוטלה מה יכול לצאת רע ?!


מתכון מהבלוג sweet menu

עוגיות שוקולד ממולאות נוטלה

בערך 18-20 עוגיות

17-20 כפיות נוטלה
115 גר חמאה רכה
1/2 כוס ( 90 גר ) סוכר חום
1/4 כוס ( 50 גר ) סוכר לבן
ביצה L
כפית וניל
כוס ( 140 גר ) קמח
1/2 כפית סודה לשתיה
כפית קורנפלור
1/2 כוס ( 40 גר ) קקאו
כף חלב

להניח ניילון נצמד או נייר אפיה על מגש, להוריד בעזרת כפית תלוליות של נוטלה אל התבנית
להקפיא לפחות חצי שעה

להקציף יחד חמאה וסוכרים כמה דקות
להוסיף ביצה ווניל, להמשיך להקציף עוד 2-3 דקות
להוסיף קמח, סודה לשתיה, מלח וקקאו. אם התערובת לא מתגבשת יחד, להוסיף כף חלב

לחמם תנור ל 180, להכין 2 תבניות עם נייר אפיה
להוציא את הכדורי נוטלה מהמקפיא. 
ליצור כדור ( עם כף גלידה או סתם כף,) לעשות חור עם האצבע ולדחוף כדור קפוא של נוטלה, ובזרירות לסגור ולגלגל חזרה לצורה של כדור.
להניח על התבנית

לאפות 10-12 דקות עד שהעוגיה יציבה ( היא תהיה עדין קצת רכה בחלק העליון ) לקרר












אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה