יום שלישי, 31 באוקטובר 2017

מרק גזר ועגבניות. יום הולדת 7 לבלוג ! !

יום הולדת 7 !
איך חוגגים ? עם מרק מדהים !
כבר  הרבה זמן מתחשק לי לנסות מרק גזר.
לא אוהבת מיץ גזר, מאד אוהבת עוגת גזר, וסלטים של גזר.
החלטתי לשלב עם עגבניות, שלא יהיה מתוק כמו מיץ גזר חם.... יצא מדהים.
בצלחת השניה הוספתי שפריץ קטן של שמנת מתוקה- וואוו!!



מרק גזר ועגבניות


בצל בינוני
2 שיני שום
3 עגבניות
4-5 גזרים
2 כפות עדשים אדומות
כף חמאה
כף שמן זית
מלח פלפל

לקלוף ולחתוך גזרים למקלות ( רבעים )
לחתוך עגבניות לרבעים
לסדר בתבנית ולזרזף ממש מעט שמן זית מעל
להכניס לתנור מחומם מראש ל 180, 
לצלות 30-45 דקות עד שמתחילים להשחים ורכים ( הזמן שיקח תלוי בעובי של הגזרים, וגדול העגבניות )
כשמוכנים, להוריד לעגבניות את הקליפה ( אמורה לרדת בקלות )
לקצוץ את הבצל והשום
לטגן בצל בשום בחמאה ושמן זית למשך 5-8 דקות עד שמתרככים קצת
להוסיף את הירקות, העדשים, מלח ופלפל, לערבב 2-3 דקות
להוסיף מים שיכסו את הכל. 
להביא לרתיחה, להנמיך אש ולכסות סיר 
לבשל עד שאפשר לנעוץ סכין בקלות בגזר.

לטחון עם בלנדר מוט












אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה